Ekonomi
  • 21.8.2009 09:02

SABANCI DAHA GÜÇLÜ ÇIKTI!...

Ünlü iş ve ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en güçlü ve etkin 100 kadınını belirledi. Devlet başkanları, şirket yöneticileri ve toplumsal etkinlikleri yüksek olan kadınların yer aldığı listenin ilk sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel yer aldı. 'Medyada görünürlük' ve 'Başında bulunduğu ülke, şirket ya da organizasyonun büyüklüğü' ölçü alınarak hazırlanan listeye Türkiye'den Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı 27'nci sıradan girdi. Derginin geçen yılki listesinde 75'inci sırada yeralan Sabancı, bu yıl da listeye giren tek Türk oldu. Listede yayımlanan profilde Sabancı'dan "2004 yılında amcası Sakıp Sabancı'nın vefatının ardından göreve gelmiştir. Global krize rağmen, ülkedeki ilk elektrik dağıtımı özelleştirme ihalesini kazanmış ve Kahire'de açtığı yeni fabrika ile ticari araç işini büyütmüştür. Sabancı, Tükiye'nin AB üyeliğinin güçlü bir savunucusudur. 1978 yılında Topluluğun lastik üretiminin başına geçmesinin yanı sıra 1996'da kurulan Sabancı Üniversitesi'nin sorumluluğunu da üstlenmiştir. Ayrıca dayısıyla birlikte "G" ve "Festival" markaları altında üretim yapan özel bir üzüm bağı işletmektedir" diye bahsedildi.

*TÜM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ...

MICHELLE OBAMA 40'INCI
Forbes'un en güçlü 100 kadın listesinde Merkel'in ardından ikinciliği Amerikalı Federal Mevduat Garanti şirketi'nin başkanı Sheila Blair alırken PepsiCo'nun yönetim kurulu Başkanı Indra Nooyi de üçüncü oldu. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'nın eşi, first leydi Michelle Obama ise Forbes listesine ilk kez bu yıl girmeyi başardı. Kadınlar ve ABD'li asker ailelerine verdiği destekle 40'ıncı sırada yer alan Michelle Obama'nın yanısıra ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton listeye 36'ncı sıradan girdi. İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in 42'nci sırada bulunduğu listede Ürdün Kraliçesi Rania 75'inci oldu.

ANGELA MERKEL
Almanya Başbakanı Merkel, ülkesini resesyondan kısa sürede çıkarması ile birinciliğe layık görüldü.

GÜLER SABANCI
Forbes'in listesinde geçen yıl 75'inci sırada bulunan Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, bu yıl 27'nciliğe yükseldi. Sabancı en güçlü kadınlar arasına giren tek Türk oldu.

MICHEL OBAMA
ABD'nin first leydisi Obama, listeye bu yıl ilk kez 40'ıncı sıradan girm eyi başardı.

RANIA AL ABDULLAH
Ürdün Kraliçesi Rania, listede 75'inci sırada bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER