Sağlık
  • 3.11.2007 11:19

SAÇ ÖRGÜSÜ KELLİĞE NEDEN OLUYOR!...


      The Times gazetesinde yer alan habere göre, ailesiyle birlikte gittikleri Yunanistan'ın Faliraki tatil beldesinde, bir seyyar dükkanda saçlarını ördüren 8 yaşındaki Jodie Holdswort'ın, saç örgüsünün çok gerilmesi sonucu kel oldu. Tatilin ardından İngiltere'ye geri dönen Jodie Holdsworth'ın, önce saçları sonrada kirpik ve kaşları döküldü.
      Yaşadıkları karşısında büyük şok geçirdiğini dile getiren 29 yaşındaki anne Smalley Holdworth, “Bir seyyar dükkanda, 30 sterlin karşılığında Jodie'ye saç örgüsü yaptırmıştık. Yaklaşık yarım saat sürdü ve görüntüsü harikaydı. Jodie okul arkadaşlarına göstermek için heyecanlanıyordu. İlk başlarda saç örgüsünün çok gergin olduğunundan şikayet ediyordu ama önemsememiştik. Jodie, okul üniformasıyla fotoğraf çektirmiş, biz de saç örgüsünü çıkarma zamanının geldiğine karar vermiştik'' dedi.
     
     BANYODA SAÇLARI DÖKÜLDÜ
      Jodie'nin saçlarının banyoda dökülmeye başladığını kaydeden anne Smalley, “Bir gün banyoda Jodie'nin saçlarını yıkarken bütün saçları elimde kaldı. Bir peruk gibi kafasında bütün saçlar döküldü'' şeklinde konuştu.
     
     ÇOK GERİLMİŞ SAÇ ÖRGÜSÜ SAKINCALI
      Küçük kızın doktorları, saç dökülmesinin, saç örgüsünün çok gerilmesi sonucu meydana geldiğini ve bunun da saçları öldürdüğünü açıkladı.İngiliz ‘Dermatology’ Dergisi ise, geçtiğimiz ay benzer bir konuya dikkat çekerek, çok gerilmiş saç örgüsü ve saçın arkaya doğru sıyrılmasının geçici saç dökülmesine yol açtığını belirtmişti. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER