Asayiş
  • 1.6.2007 17:55

SAHTE EVRAKLA ASKERLİK SKANDALI

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir çalışma nedeniyle, aralarında Antalya’nın da bulunduğu bazı illerde, sahte sağlık raporu düzenlenerek, askerlik görevini yapmadıkları iddia edilen bazı kişiler gözaltına alındı. Ankara’dan Antalya’ya gelen bir jandarma ekibinin önceden belirlenen adreslerdeki 12 kişiyi yakaladığı kaydedildi.
      Gözaltına alınanlar arasında bulunan Antalya Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısının birkaç gün önce Kepez Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandığı, ancak dosyasının henüz belediyeye gitmediği ve görevine başlamadığı öğrenildi.
      Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de yaptığı yazılı açıklamada, askerlik görevini yapmaması nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilen müdür yardımcısının Kepez Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosu ile ilgili ön çalışmasının yapıldığını, ancak görevine başlamadığını bildirdi. Öner, açıklamasında şunları kaydetti:
      "İlgili kişinin memuriyet kadrosu halen Antalya İl Sağlık Müdürlüğünde bulunmaktadır. Bu nedenle bu kişinin, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı sıfatı ile gözaltına alındığı haberleri doğru değildir. Göreve başlamamıştır. Söz konusu kişinin dosyası da Antalya İl Sağlık Müdürlüğündedir. Bize de bu kişi ile ilgili bazı duyumlar ulaşmıştır.
      Konu şu anda yargıdadır."

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:32

İLGİLİ HABERLER