Yaşam
  • 1.6.2004 01:01

SAKARYA'DA 3 BİN DEPREMZEDE HIRİSTİYAN OLDU!..

Son yıllarda hızla artan misyonerlik faaliyetleri, Türkiye'nin millî bütünlüğünü tehdit eder noktaya ulaştı. Kanunî boşlukları iyi kullanan misyonerler, etnik kökenleri kaşıyarak, yeni azınlıklar oluşturma gayretinde. 8 milyonu aşkın İncil bedava dağıtılırken, İstanbul başta olmak üzere büyük illerde açılan korsan kilise sayısında patlama olduğu bildirildi.

GÜNEYDOĞU'YA ÖZEL ÖNEM

MİSYONERLERİN her bölgede farklı çalıştığı bildirildi. Güneydoğu'da Kürtçe İncil ile Kürtçe dini kitap ve CD dağıttıkları, Hıristiyanlık propagandası içeren Kürtçe filmleri yayınlamaları için yerel televizyonlara büyük paralar teklif ettikleri ortaya çıkarıldı. Deprem bölgesinde, halkın acısının sömürüldüğü belirtildi. Vatikan ile bağlantılı çalışan misyonerler, Sakarya'da 3 bin depremzedeyi Hıristiyanlaştırdı.

10 YILDA 5 MİLYON HIRİSTİYAN

FAALİYET kapsamında konsoloslukların, kiliseler aracılığıyla yapılan vize başvurularını anında onayladığı, öğrencilere de bedava üniversiteye hazırlık kursu verildiği belirlendi. Türkiye için hedefin, 10 yıl içinde 5 milyon kişiyi Hıristiyanlaştırarak, yeni bir azınlık yaratmak olduğu belirlendi. Türk Ortodoks Patriği Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, misyonerliği, "Emperyalizmin mızrak ucudur" diye tanımladı.

Türkiye misyonerlik kıskacında

Son yıllarda hızla artan misyonerlik faaliyetleri, Türkiye'nin millî bütünlüğünü tehdit eder noktaya ulaştı. Kanunî boşlukları iyi kullanan misyonerler, etnik kökenleri kaşıyarak, yeni azınlıklar oluşturma gayretinde. 8 milyonu aşkın İncil bedava dağıtılırken, İstanbul başta olmak üzere büyük illerde açılan korsan kilise sayısında patlama olduğu bildirildi.

ETNİK KÖKENİ KAŞIYORLAR

Emniyet birimlerinin, topladığı istihbarat bilgilerine göre, Türkiye'deki misyoner çalışmaları, Ermeni Toprakları Merkezi, Avrupa Kiliseler Birliği, Ortodoks Kiliseler Birliği ve Dünya Kiliseler Birliği üyesi kişiler tarafından yürütülüyor. Son zamanlarda bu tür faaliyetlerde Türkiye'nin sempatisini kazanmış olan Güney Koreliler kullanılıyor. Misyonerlik faaliyetleri, Türkiye'deki misyoner faaliyetleri, Karadeniz'de Pontus, Güneydoğu'da Yezidîlik, Keldanîlik ve Hıristiyan Kürtler, Doğu Anadolu'da Ermenilik, Ege Bölgesi ve İstanbul'da ise "Hıristiyanlığın Eski Toprakları" şifreleri ile gündeme getirilip, etnik kökenler öne çıkarılıyor.

8 MİLYON İNCİL DAĞITILDI

Emniyet yetkilileri, son 3 yılda dağıtılan İncil sayısının 8 milyonu aştığını, bu kadar İncil'i ücretsiz dağıtmanın büyük bir maddi güç gerektirdiğini dile getirerek, misyonerlik yapan kuruluşların gelir kaynaklarının ve ödedikleri vergi miktarının bilinemediğini vurguladı. İstanbul başta olmak üzere, büyük şehirlerde bazı radyo istasyonlarından Türkçe Hıristiyanlık propagandası yapıldığı ve bir çok yayınevinin de bu amaçla kullanıldığı tespitini yapan yetkililer, söz konusu yayınevlerinin Türkiye'nin batısını Yunanistan, doğusunu Ermenistan, Doğu Karadeniz'i Pontus, Güneydoğu'yu Kürdistan olarak gösteren bölücü nitelikli haritalar yayınladığına dikkat çekiyor.

DEPREMİ KULLANDILAR

Misyonerlerin, Marmara Depremi'nin ardından yardım yapma bahanesiyle, bu bölgeyi adeta istila ettiği ve 2 bin 500 depremzedenin Hıristiyanlaştırıldığı belirtildi. Sakarya Müftülüğü yetkilileri, yardım etme bahanesiyle bölgeyi saran misyonerlerin, depremzede vatandaşları, maddi yardım karşılığında din değiştirmeye zorladığını kaydetti. Sivil toplum kuruluşu adı altında bölgeye yerleşen misyonerlerin, Vatikan'a bağlı "Cartias" adlı misyoner örgütle bağlantılı olduklarının belirlendiği kaydedildi.

HEDEF: MİLLET BİLİNCİ

Konu hakkında araştırmalar yapan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Tunç, Vatikan ve CIA ile ortak çalıştığını ileri sürdüğü "Cartias" örgütünün, korkunç plânını şöyle açıkladı: "İlk hedefleri, halkın millî devlet bilincini ve millî kimliği yıpratmak. Bunun için para harcamaktan kaçınmıyor, yardım üstüne yardım dağıtıyor ve 'Bak senin devletin yapmadı, ben yapıyorum' diyorlar. İncil dağıtıyorlar, para veriyorlar, kiliseye götürüyorlar. AB ülkelerindeki şehirlerin Türk belediyeleri ile "kardeş şehir" ilan edilmesinin, belediyelerle irtibat kurulmasının, yardımlar dağıtılmasının ardında, Türk millî kimliğini yok etme plânı yatıyor".

KÜRTÇEYİ KULLANIYORLAR

Misyonerlerin yoğun olarak faaliyet yürüttüğü bölgelerin başında Güneydoğu Anadolu Bölgesi geliyor. Bu bölgede Yezidîlik, Keldanîlik ve Hıristiyan Kürtler şifreleri ile faaliyet yürüten misyonerler, her fırsatta Kürtçe'yi kullanıyor. AB'ye uyum amacıyla Kürtçe yayının serbest hale getirilmesini fırsat olarak değerlendiren misyonerler, bölgede yüz binlerce Kürtçe CD, İncil ve Hıristiyanlık ve Kürtçülük propagandası içeren kitap dağıttı. İstihbarat birimlerinin topladığı bilgilere göre, vatandaşlar, para karşılığında Hıristiyanlığı seçmeye yönlendiriliyor. Birçok vaftiz töreninin Fırat Nehri'nde yapıldığını fotoğraflarla belgeleyen yetkililer, bu törenlerde bazı Avrupa ülkelerinin konsolosluk görevlilerinin de hazır bulunduğunu, bu elçilik yetkililerinin Avrupa ülkelerine gitmek için vize almak isteyen vatandaşlara, vaftiz töreni sonrasında kolaylık sağladığı belirtti.

Öte yandan misyonerlerin, bölgedeki yerel televizyon kanalları ile radyoları kıskaca aldığı, yerel radyo-tv yöneticilerine, Kürtçe'nin çeşitli lehçeleriyle dublaj yapılmış Hıristiyanlık propagandası içeren görsel ve sesli kaset ve CD'leri yayınlamaların karşılığında önemli paraların teklif edildiği kaydedildi. Misyonerlerin, Kürtçe öğrendikten sonra bölgeye geldiğine dikkat çeken yetkililer, Güneydoğu Anadolu ile birlikte Irak'ta da Hıristiyanlığın yaygınlaşması için çalışma yürüttüklerini, Hıristiyanlık propagandası içeren Kürtçe ve Arapça film çekimleri yapıldığı kaydedildi.

H.B.TERCÜMAN

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER