Gündem
  • 16.3.2005 20:13

SARIGÜL:''KARAR, KOMPLONUN İFLASIDIR''

İSTANBUL - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Danıştay'ın verdiği kararın, ''Deniz Baykal ve CHP yönetiminin uygulamaya çalıştığı komplonun iflası olduğunu'' savundu.
     Sarıgül, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay'ın, İçişleri Bakanlığı'nın ''İmar Yasası'na aykırı davrandıkları'' gerekçesiyle kendisi ve 5 belediye görevlisi hakkında verdiği soruşturma iznini kaldırmasını değerlendirdi.
     Sarıgül, ''CHP içinde başlattığı demokrasi mücadelesini engellemek için, belediyedeki bir müfettiş incelemesinin kendisi aleyhinde bir karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü'' savundu.
     ''Yargı kararını beklemeden, bir ön inceleme raporuna dayanarak beni suçlu ilan ettiler. Sayın Deniz Baykal, CHP Olağanüstü Kurultayı'ndaki 3.5 saatlik konuşmasının tamamını bu asılsız iddialara, karalamalara ayırdı'' diyen Sarıgül, şöyle devam etti:
     ''Şimdi Danıştay, Şişli'deki hiçbir inşaatta belediyenin kusuru bulunmadığına karar verdi. Bu karar, Sayın Baykal ve CHP yönetiminin uygulamaya çalıştığı komplonun, yazdığı çirkin senaryonun iflasıdır. Şimdi bu yargı kararına karşı kamuoyu kendilerinden cevap bekliyor. Cumhuriyet Halk Partililer cevap bekliyor. Onların ne diyeceklerini merak ediyor. Sayın Baykal, aylardır sürdürdüğü iftira ve kara çalma kampanyasının hesabını şimdi kamuoyuna vermelidir.'' Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:18

İLGİLİ HABERLER