Asayiş
  • 28.3.2009 14:25

SEÇİM İÇİN AĞABEYİNİN EVİNİ KURŞUNLADI : 2 YARALI

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde çiftçi İ.Ö., kendisinin desteklediği muhtar adayına oy vermeyeceğini iddia ettiği ağabeyi Ramazan Ö.'nün evini tabanca ve pompalı tüfekle kurşun yağmuruna tutup, yeğeni ve yengesini yaralayarak kaçtı. Yaralı anne-oğul tedaviye alınırken, jandarma İ.Ö.'nün yakalanması için bölgede çalışma başlattı.
Şerefler Köyü'nde, yarın yapılacak yerel seçimlerde Halil İbrahim Dündar ile Erdal Korkut muhtar adayı oldu. Çiftçi İ.Ö., (46) destek verdiği aday Halil İbrahim Dündar'ın oğulları Ali ve Nihat Dündar ile dün gece saat 24.00 sıralarında bir lokantada yemek yiyip, alkol aldı. Sohbet sırasında konu seçimden açılınca iddiaya göre; Dündar'ın oğulları İ.Ö.'ye ağabeyinin diğer adaya destek verdiğini söylentilerinin kulaklarına geldiğini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen İ.Ö., evden aldığı ruhsatsız tabanca ve av tüfeğiyle ağabeyi Ramazan Ö.'nün (51) evini kurşun yağmuruna tuttu. Hemen ışıkları kapatan Ramazan Ö., eşi ve iki çocuğuyla birlikte yere yattı. Ancak, penceriyi kırıp, bu defa evin içine ateş etmeye başlayan İ.Ö., yengesi Aysel Ö.'yü (50) karnından, yeğeni İsmail Ö.'yü (28) ise sol elinden yaraladı. Ramazan Ö. ve kızı Halime Ö. (23) ise şans eseri yara almadı. Mermisi biten İ.Ö., koşarak olay yerinden kaçtı.
Ramazan Ö., yaralalan eşi ve oğlunu hemen Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne-oğul, tedaviye alındı. Anne Aysel Ö.'nün durumunun ağır olduğu, hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenildi. Jandarma İ.Ö.,'nün yakalanması için bölgede çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Elindeki kurşun çıkarılarak, Ortopedi Servisi'nde tedavibsine devam edilen İsmail Ö., “Yatmaya hazırlanıyorduk. Önce dışarıda birkaç el silah sesi duyduk. Fakat aldırış etmedik. Daha sonra bizim eve ateş edildiğini farkettik. Camlar kırıldı. İçeriye ateş edilmeye başlandı. Babam, beni kurtarmak için yere yatırdı. O sırada anneme kurşun isabet etti. Ona yardım etmek için uzandığımda benim de sol elime kurşun isabet etti” dedi.
Ramazan Ö. ise, az daha seçim uğruna canlarından olacaklarını belirterek, “Kardeşime içki içirmişler. Ardından da bizim onun desteklediği adaya oy vermeyeceğimizi söylemişler. O da alkolün etkisiyle evimi kurşunladı. Çok daha kötüsü olabilirdi, verilmiş sadakamız varmış” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:44

İLGİLİ HABERLER