Asayiş
  • 28.3.2009 14:27

DEDİKODU CİNAYETİNE 3 MÜEBBET HAPİS

ŞANLIURFA’da, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Görevlisi 46 yaşındaki Dr. Hasan Almaz’ı kurşun yağmuruna tutarak öldüren 3 çocuk annesi 28 yaşındaki Leyla Polat ile eşi ve arkadaşı hakkında ömürboyu hapis cezası istendi.
Her ikisi de evli olmalarına rağmen ilişki yaşadıkları ileri sürülen Dr. Hasan Almaz ile Leyla Polat’ın beraberliklerini, kadının eşi 35 yaşındaki Müslüm Polat öğrendi. Bunun üzerine ilişki sona erdi, ancak, bu konuda söylentiler bitmedi. İddiaya göre 23 Aralık 2008’de, Dr. Almaz’ı Tılfındır Parkı’na çağıran Leyla Polat, yanındaki ruhsatsız tabancayla 6 el ateş ederek onu öldürdü. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Polat, sorgusunda, “Aramızdaki ilişki etrafa yayılmıştı. Bunun bütün yükünü ben çekiyordum. Hasan, bu süreçte bana hiç açıklamada bulunmadı ve yardımcı olmadı. Kavgalı olduğum kocam ile Hasan’ın ricası üzerine barıştım, ama o beni yalnız bıraktı. Buluştuğumuzda bu sorumluluğu benimle paylaşmasını istediğim Hasan’ın olumsuz sözleri üzerine, kendisini bana daha önce verdiği ruhsatsız tabanca ile vurdum” dedi. Tabancayı eşinden aldığı belirtilen Leyla Polat’ı azmettirdiği ileri sürülen eşi Müslüm Polat ile cinayete yardımcı olduğu ileri sürülen zanlı Polat’ın arkadaşı 24 yaşındaki Zeynep Aksan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Can Çıldır, iddianameyi hazırladı. Önümüzdeki günlerde Şanlıurfa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan 3 zanlıdan, tutuklu Leyla Polat’ın ‘Kasten adam öldürmek ve ruhsatsız tabanca taşımak’, eşi Müslüm Polat’ın ‘Kasten adam öldürmeye azmettirmek’, Zeynep Aksan’ın da, ‘Kasten adam öldürme suçunun işlenmesine yardım etmek’ suçundan ömürboyu hapis cezası istendi.

FARSÇA KURSUNDA TANIŞMIŞLAR
İddianamede, 3 çocuk babası Dr. Almaz ile Leyla Polat’ın 2007’nin Ağustos ayında açılan Farsça kursunda, Zeynep Aksan’ın yönlendirmesi ile ders aldığı, kurs sonrası, 2008 içinde ikili arasında yakınlaşma başladığı belirtilip, “...Kurs çıkışlarında Leyla Polat ile Hasan Almaz’ın otomobille kentin tenha yerlerine gittikleri, duygusal ilişki yaşadıkları, ikilinin kullandığı MSN adreslerinden ve cep telefonlarından yoğun şekilde haberleştikleri...” denildi.
Geçen yıl temmuz ayında Müslüm Polat’ın eşi Leyla Polat’ın cep telefonundaki fotoğraf ve mesajlardan ilişkiyi öğrenince, Dr. Almaz’ı telefonla arayarak, ilişkiye son vermelerini istediği, daha sonra cep telefonu ve evdeki bilgisayarı elden çıkarttığı da ifade edilen iddianamede, öldürülen öğretim görevlisinin, yakın arkadaşlarına ilişki nedeniyle duyduğu rahatsızlığı anlattığı, kendine ulaşmaya çalışan Leyla Polat’ın görüşme taleplerine olumsuz yanıt verdiğini söylediği kaydedildi. Olay günü, Leyla Polat ile arkadaşı Zeynep Aksan’ın mesajlaşarak buluştukları da bildirilen iddianamede, olayın gelişimi şöyle anlatıldı:
“Leyla ile Zeynep, Dergah Camii’nde buluşup uzunca bir görüşme yaptı. Görüşmede varılan anlaşma uyarınca Zeynep Aksan’ın, Hasan Almaz’ı aradı ve ‘Leyla hanım yanımda, sizinle acil görüşmesi gerekiyormuş, yoksa kötü şeyler olacak’ diye buluşma teklif etti. Yer olarak Tılfındır Parkı kararlaştırıldı. Bunun üzerine Leyla ile Zeynep yürüyerek parka giderken, Hasan Almaz, durumu anlattığı arkadaşları Halil Demir ve Ekrem Bektaş ile birlikte parka geldi. İkilinin hararetli bir şekilde konuştukları sırada Leyla Polat, üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla çok yakın mesafeden seri şekilde ateş ederek Hasan Almaz’ı vurdu ve parktan yürüyerek çıkıp, bölgeye gelen polise tabancayı vererek teslim oldu.”

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:44

İLGİLİ HABERLER