Asayiş
  • 4.10.2008 14:36

ŞEHİT BABASI HABERİ SÖYLEMEDEN ANLADI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından yapılan saldırıda şehit olan piyade uzman Çavuş Selçuk Can'ın (30), Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi aldı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Can ailesi, evlerine kadar gelen Düziçi Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Öçalan ve jandarma erlerini görünce, oğullarının şehit olduğunu anladı.

3'ü kız biri erkek 4 çocuk babası İbrahim Can, tek erkek evladını kaybetmenin acısıyla feryat ederken, yakınları tarafından güçlükle teskin edilmeye çalışıldı. Fenalaşarak yere düşen baba İbrahim Can, daha sonra eve gelen ambulansla Düziçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Ayşe Can'a ise eve gelen sağlık görevlileri müdahale etti.

Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Murat Öçalan, acı haberi şehidin amcası Mehmet Can'a verirken, acılı aileyi de teselli etmeye çalıştı.

-İKİNCİ KEZ BABA OLACAKTI-

İki yaşında Buse adında bir kız çocuğu babası olan şehit Selçuk Can'ın iki aylık hamile olduğu belirtilen eşi Ayşe Can'ın ise eşinin şehit haberi evlerine geldiğinde ise yakınlarıyla bayramlaşmak için Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bulunduğu öğrenildi.

-''SİZİ EN İYİ BİZ ANLARIZ''

Bu arada, şehit evine gelen mahalle halkı arasında geçen ay Şırnak'ın Çakırsögüt mevkisinde terör örgütü PKK tarafından daha önce yola döşenen mayına basarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yakup Ceylan'ın ailesi de vardı.

Şehit ailesi, Can ailesini teskin etmeye çalışırken ''Sizi en iyi biz anlarız'' dediler.

Şehit piyade uzman çavuş Selçuk Can'ın cenazesinin muhtemelen yarın memleketine getirileceği, düzenlenecek cenaze töreninin ardından irfanlı Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Düziçi Şehitliğinde toprağa verileceği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:45

İLGİLİ HABERLER