Gündem
  • 21.8.2009 16:26

ŞEHİT YAKINLARI, KENDİ YOL HARİTALARINI AÇIKLADILAR

EDİRNEKAPI Şehitliği’nde "Kürt açılımı" nı protesto eden şehit aileleri, kendi yol haritalarını açıkladı. PKK’nın kayıtsız şartsız silah bırakmasını isteyen şehit aileleri, bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın da muhatap kabul edilmeyip cezasını sonuna kadar çekmesini istedi.

Hükümetin açılımını protesto eden İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri ve şehit yakınları bugün kendi yol haritalarını açıklamak için şehitlikte biraraya geldiler.

Bölücübaşı Öcalan’ın açıklayacağı yol haritasının tüm kesimler tarafından beklenmesini eleştiren İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Şencan Bayramoğlu, PKK’nın kayıtsız şartsız silah bırakmasını istedi. Bayramoğlu, "Yol Haritası" nın diğer maddelerini de şöyle sıraladı: " Teröristbaşı Öcalan hiçbir surette muhatap alınmayacak. DTP, PKK’nın terör örgütü olduğunu kamuoyu huzurunda kabul ve beyan edecek, Meselenin bütün tarafları Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter devlet yapısına bağlı kalacaklarını ilan edecek. Öcalan cezasını yumuşama olmaksızın çekecek. Vatana ihanet yasası tekrar yürür hale getirilecek" Şehit aileleri olarak yol haritasını ortaya koyduklarını dile getiren Bayramoğlu, hiçbir aydın, kurum ve kuruluşa kendilerini temsil yetkisi vermediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından söz alan şehit yakınları da PKK’nın ve Öcalan’ın kesinlikle muhatap alınmamasını istedi. Oğlunu 14 sene evvel Şırnak’ta şehit veren Zeki Şanlı, PKK’nın derhal silah bırakmasının şart olduğunu söyledi. Kendi annesinin de Kürt olduğunu ve bu milletin içerisinde Kürt-Türk herkesin kardeşçe yaşadığını belirten Şanlı, "Bu açılım başkalarının dayatmasıyla yapılıyor. Nereden çıktığı belli değil. Bizim acımız zaten büyük. Kimse şehit ailelerine konuyla ilgili söz hakkı vermiyor" diye konuştu. Yıllardır evde şehit oğlunun çok sevdiği kuşbaşı eti yiyemediklerini ifade eden Şanlı, "Annesinin ve benim et yediğimizde boğazımız düğümleniyor. Çünkü benim şehit oğlum bunu ekmek arasına koyup yemeyi çok severdi" diye konuştu. Şanlı, Kürt açılımına destek veren başta Sezen Aksu olmak üzere bazı sanatçıları eleştirdi.

Şehit Üsteğmen Mehmet Sarper Alus’un annesi de anlaşma olmasının kendilerini rahatsız etmediğini ancak PKK’nın ve Öcalan’ın kesinlikle muhatap alınmamasını istedi. Konuşurken sesi titreyen ve öfkelenen acılı anne, "PKK kayıtsız şartsız teslim olmalı, biz bunca şehidi boşuna mı verdik? Ben 9 yıl önce burada kendimi yaktım ve ölümden döndüm. Şimdi tutup PKK ve Öcalan muhatap alınırsa bunu kesinlikle kabul edemem. Beni isterlerse hapse atsınlar. Bunun karşısında daima dururum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER