Gündem
  • 30.8.2009 17:04

ŞEHİTLİKTE 'AÇILIM' PROTESTOSU

ÖMER FARUK AYDEMİR-İSTANBUL

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Edirnekapı Şehitliği'nde bir araya gelen Türkiye Kamu- Sen, Aydınlar Ocağı ve şehit aileleri, hükümetin demokratik açılım projesini protesto etti. Türk bayrakları ile şehitliği dolduran kalabalık, eyleme saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehitler için dualar okuyan grup, şehit mezarlarına da çiçek bıraktı. Eylem sırasında bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, "Kürt açılımı" sürecinin terör örgütünü devre dışı bırakamayacağını savunarak, "Örgütün ve katil başının silahla gerçekleştirmek istediği taleplerin önemli bir bölümüne 'silah bırakın kabul edelim' diyorsanız, bu örgütü devre dışı bırakmak değildir. Bu yenik düşmüş bir örgütü adeta kurtarma çabalarıdır. Şehitlere tekrar kurşun sıkmaktır. Elinde hala silah olan, adalete teslim olmayan, parmağı mayında olanların ve onların temsilcilerinin muhatap alınması gafletin en büyüğüdür" dedi.

İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu ise, Türkiye'nin ateşe sürüklendiğini belirterek, "Biz demokratik açılım gibi süslü laflara kanmayız. Kanmamız da mümkün değildir. Bunun adı açılım değil, resmen saçılımdır. Kültürel zenginliklerimiz olan farklılıklarımız ayrılıklara dönüştürülmek istenmektedir. Aramıza nefret ve kin tohumları saçılıyor. Beni Kürt akrabamdan ayırmak kimin haddine, aramıza neden duvarlar örüyorlar. Hepimizin ailesinde Kürtler var. Bu bir terör sorunudur. Terörizmle mücadelede asker kazanmış ancak siyaset yenik düşmüştür" diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan da, demokratik açılım süreci ile Türkiye'nin üniter yapısına zarar verildiğini, halkın ayrıştırıldığını ve terörün cesaretlendirildiğini savunarak, bu açılımın oluşturduğu yeni zeminin ayrı bir devlet kurma hayalinde olanların iştahını kabarttığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu vurgulayan Bostan, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığımız bugünlerde sinsi planlar görülmeli, ayak oyunlarına gelinmemelidir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER