Spor
  • 4.7.2009 17:13

ŞEHRİ BEĞENMEYEN HİDAYET 50 MİLYON DOLARLIK TEKLİFİ REDDETTİ

Hidayet Türkoğlu, Portland Trail Blazers'ın 50 milyon dolarlık teklifini reddetti. Milli basketbolcu için geriye kalan tek ciddi seçenek Toronto Raptors.

Yeni sezonda Portland Trail Blazers formasını giymesine neredeyse kesin gözüyle bakılan Hido, bu takımla anlaşamadı.

24 saat süren hararetli görüşmeler sonunda Portland'ın beş yıl için 50 milyon dolarlık teklifini reddeden milli basketbolcunun bu kararının parayla veya takımla ilgili olmadığı belirtiliyor.

Serbest transferin en gözde isimlerinden biri olan Hidayet Türkoğlu'nun Portland'ı reddetmesinde, eşi Banu'nun şehri beğenmemesinin önemli rol oynadığı iddia ediliyor.

Orlando Magic ile sözleşmesi sona eren 30 yaşındaki Hidayet için şu an gidebileceği tek takım olarak Toronto Raptors var.

Daha önce Orlando'nun dört yıl için önerdiği 36 milyon doları reddeden Hidayet'in Toronto'nun beş yıl için 56 milyon dolarlık teklifine prensipte evet dediği belirtiliyor.

NBA'de serbest oyuncular, yeni takımlarıyla resmi sözleşmelerini 8 Temmuz'dan itibaren imzalayabilecek.

Ligin en genç, yetenekli fakat deneyimsiz takımlarından Portland, uzun süredir peşinde olduğu Hidayet Türkoğlu ile bu eksiğini kapatmayı planlıyordu.

2007-2008 sezonunda 19.5 sayı, 5.7 ribaunt ve 5.0 asist ortalamaları yakalayarak ligin en çok gelişme kaydeden oyuncusu seçilen Hido, Orlando'nun geçtiğimiz sezon NBA finaline yükselmesinde büyük rol oynadı.

Kariyerindeki 82 play-off maçından 24'üne geçtiğimiz sezon çıkan Hidayet bu karşılaşmalarda 15.8 sayı, 4.5 ribaunt ve 4.8 asist ortalamaları yakaladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER