Yaşam
  • 2.9.2006 08:35

ŞEYH EL MAKTUM'UN KARATECİ KIZI İSTALBUL'DA

Levent'teki 'Dubai Towers' projesiyle tanınan Dubai Emiri Şeyh El Maktum'un karateci kızı Maitha, Açık Karate Şampiyonası'na katılmak için İstanbul'a geldi.

Milyar dolarlık "Dubai Towers" projesiyle son aylarda Türkiye'nin gündemine oturan Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Raşit El Maktum'un kızı, İstanbul Açık Karate Şampiyonasına katılmak için Türkiye'ye geldi.

Karate merakını babasından alan Prenses El Maktum, babasına ait özel uçakla geldiği İstanbul'da, Çırağan Sarayı'nda müsabakalara hazırlanmaya başladı. Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri tarafından Atatürk Havaalanı VIP salonunda karşılanan Prenses'- e, Suriyeli iki antrenörü ile 12 sporcu, üç malzemeci, iki nedime ve dört koruma eşlik ediyor. İstanbul gezisi sır gibi saklanan El Maktum, 2001'den beri antrenman yapmak için Türk milli takım sporcularını tercih ediyor. Prenses, eski dünya şampiyonu Ersoy Çırlar ve antrenör Ercüment Taşdemir'den ders alıyor.

TÜRK HOCALARLA ÇALIŞIYOR

Dubai'de başarılı sporcu kimliği ve mütevazı hayatıyla tanınan Maitha Al Maktum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek İstanbul Uluslararası Açık Karate Şampiyonası'na katılacak. Amerika, Japonya, İran'ın da aralarında bulunduğu 25 ülkeden 300 sporcunun katılacağı müsabakalarda mindere çıkacak olan Prenses, "Artı 60 kumite," "Açık siklet kumite" ve "kata" kategorilerinde yarışacak. Maitha Maktum'un kaldığı Çırağan Otel'de antreman yapabilmesi için özel bir salon oluşturuldu. Türk Karate Milli Takımı'ndan Dünya Şampiyonu Yıldız Aras ve Avrupa Şampiyonu Zeki Demir ile antrenman maçları yapan Maktum, Milli Takımlar Teknik Direktörü Esat Delihasan'dan ders alıyor. Günde dört saat antrenman yapan Prenses, müsabakalara daha iyi hazırlanabilmek için otelden hiç ayrılmıyor. Bugün Ümraniye'deki Haldun Alacaş Tesisleri'nde mindere çıkacak olan Maktum'un, pazartesi günü ülkesine dönmesi bekleniyor.

/Umut TÜTÜNCÜ - Sabah

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:46

İLGİLİ HABERLER