Yaşam
  • 2.9.2006 00:24

SUZAN SABANCI'DAN CAROLİNE KOÇ'A SOSYETENİN YARDIM MELEKLERİ

Kimi anne ve çocukların eğitimi için çalışıyor, kimi lösemiyle mücadele ediyor.  Depremde yıkılan Phuket Adası’nda yemek dağıtan da var, otistik çocuklara yardım etmeye çalışan da… İşte toplum yararına çalışan, bu yolda maddi ve manevi her türlü özveride bulunan jet-setin yardım melekleri….

Suzan Sabancı Dinçer

Sabancı Ailesi, holding olarak oluşturdukları vakıflarla toplumsal yardımları kurumsal hale getirirken bireysel olarak da çeşitli vakıf ve derneklere destek oluyorlar. Çocukların bir dileğini yerine getirerek psikolojilerini düzeltmeyi ve hayata daha olumlu bakmalarını sağlamayı amaçlayan “Bir Dilek Tut Derneği” ne sponsor olan Akbank’ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, böylesi projelere destek olmaktan büyük memnuniyet duyuyor.

 

Caroline Koç – Nevbahar Demirağ Koç

İstanbul jet-setinin zirvesindeki Koç’ların iki gelini Caroline Koç ve Nevbahar Demirağ Koç ise Tohum Vakfı’na destek veriyor. İki elti, otistik çocukların toplum tarafından kabul edilmesi, ve örgün eğitim sisteminin içinde yer almaları amacını güden vakıf çatısı altında yoğun bir şekilde çalışıyor. Derneğin üyeleri arasında Dilek Sabancı ve Ümit Boyner de bulunuyor. Üyelerin yoğun katkılarıyla yapılan yardım projeleri sayesinde elde edilen bağışlar, otistik hastalara yardım etmek için kullanılıyor.

 

Elif Germiyanlıgil – Şirin Yalçın

İstanbul'un birçok semtinden ilköğretim çağındaki çocukları tiyatroyla tanıştıran Aralık Derneği’nin kurucuları Elif Germiyanlıgil ve Şirin Yalçın kardeşler eğitimi ve öğrenmeyi hayatın belirli bir dönemi ile sınırlandırmayan insanları bir araya getirmek amacıyla edebiyat, müzik, felsefe, psikoloji, tarih, fotoğraf, resim, spor, psikiyatri, arkeoloji, sinema gibi başlıklar altında seminerler düzenliyor. Sosyetenin iki ünlü kızkardeşi "10 Bin Çocuk Tiyatroya" projesinde olduğu gibi sosyal sorumluluk kapsamında kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyor.

 

Ceyla Şahnavaz

Sosyetenin en gözde kadınlarından birisi olan Ceylan Şahnavaz ise TİKAV (Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı) yararına çalışıyor. Herkes onu eşinden boşanırken aldığı yüklü tazminatla tanısa da o aslında bir yardım meleği. Hatta bu yıl bir defile organizayonunda manken olarak görev aldı. Ceyla Şahnavaz uzun yıllar yurtdışında yaşamış biri olarak Türkiye’de insan kaynaklarının doğru değerlendirilmediğini düşündüğü için bu çalışmaya destek vermiş…

 

Selma Türkeş

Tatil için gittiği Phuket adasında önceki yıl asrın depremine yakalanan sosyetenin ünlü isimlerinden Selma Türkeş bir anda yardım meleğine dönüşmüştü. Büyük felakette aç kalan ada halkına yemek dağıtan Türkeş "Dönmeye vicdanımız el vermiyor, kalıp burada insanlara yardım edeceğiz" diyerek bu büyük sefalete aldırmadan zor durumdaki insanlara büyük bir özveriyle destek oluyordu. Tsunami sonrası Gulu Lalvani'nin evinde yaptırılan yemekleri ihtiyacı olanlara dağıtan Selma Türkeş ada halkı için para yardımında da bulunmuştu.

 

Feryal Gülman – Siren Ertan

Sosyete dünyası deyince akla ilk gelen şey; moda, eğlence, çılgın davetler olsa da, bir de madalyonun öbür yüzü var. Cemiyet sayfalarını şık elbiselerle süsleyenlerin birçoğu, aynı zamanda hayır işleriyle uğraşıyorlar. Kimisi eğitim, kimisi de sağlık konularında hizmet veren vakıfların üyeleri. Örneğin Feryal Gülman ve Siren Ertan. Biz onları hep şık kokteyllerde görsek de, onlar Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nda aktif olarak çalışıyorlar.

Begüm Şen

Sosyetenin ünlü hanımlarından Begüm Şen ise TOÇEV (Türkiye Okuma İstekli Çocuklar Vakfı) adına çalışıyor. TOÇEV yararına defileler düzenleyen Begüm Hanım vakıf çatısı altında başarılı çalışmalara imza atıyor. En büyük isteğinin Türkiye’de okuma imkanı olmayan yetenekli öğrencilerin topluma kazandırılması olduğunu söyleyen Begüm Şen çalışmalarıyla sosyetede de taktir topluyor…

 

Asiye Kefeli

Bisse’nin ortaklarından Mustafa Kefeli’nin eşi Asiye Kefeli, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyesi ve dernek için geceli gündüzlü çalışıyor. Dernek faaliyetleri kapsamında Engelsiz Eğitim projesinin hayata geçmesi için büyük çaba harcayan ve Uluslar arası Gülen Çocuk Şenliği’nin organizasyonunda görev alan Asiye Kefeli, en büyük mutluluğunun omurilik felçlilerin topluma kazandırıldığını görmek olduğunu söylüyor.

 

Dev araştırma Klass'ta, Klass Eylül sayısıyla bayilerde Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:46

İLGİLİ HABERLER