Asayiş
  • 19.10.2008 12:19

SİNEMA ZEVKİ İÇİN 82 YAŞINDAKİ NİNEYİ DÖVEREK GASP ETTİLER

HALİL İBRAHİM VARLI
KONYA (- Konya'da 82 yaşındaki kadın bilezikleri gasp edildikten sonra öldüresiye dövülürken, zanlıların çaldıkları altınları paraya çevirip, sinema sistemi satın aldıkları ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi Tanyıldız Sokak Selikent Sitesi C Blok No 17/6'da meydana geldi. 82 yaşındaki emekli hemşire Saime Kesikbıyık'ın evinden ses geldiğini duyan yan komşusu kapıya çıktığında apartmandan kaçan şahısları fark etti. Yaşlı kadının evinin kapısının açık olduğunu gören komşusu içeriye girdiğinde yerde yaralı olarak baygın yatan Saime Kesikbıyık'ı görünce durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadın tedavi
altına alınırken, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı.
Dedektifler, evin antre bölümünde boğuşma sırasında yere düşen bir dergi kapağı üzerinde kanlı ayakkabı izini fark etti. Bu arada çevrede araştırma yapan ekipler, 2 şahsın eşkalini belirledi. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır darbe alan yaşlı kadının şuurunun açılmasıyla polis, görüşme yaptı. Yaşlı kadının, gözlerinin net olarak görmediğinden şahısları teşhis edemeyeceğini söylemesi üzerine polis, eve gelip gidenlerin ve kendisini çok iyi tanıyan kişilerin üzerinde çalıştıklarını
belirterek isimlerini istedi. Elde ettiği isimler üzerinde araştırma yapan polis, eve temizliğe gelip giden N.N'nin oğlu Süleyman N'nin (25) kendi belirledikleri eşkale uyduğunu tespit etti.

DERGİ KAPAĞI ÜZERİNDEKİ İZDEN YAKALANDILAR
Yapılan tespit sonrasında harekete geçen polis, Süleyman N'nin evine baskın yaptı. Evde bulunamayan şüphelinin, köyüne gidebileceği ihtimalini değerlendiren polis, otobüs terminalleri civarında araştırmalara başladı. Süleyman N, Eski Garaj Otobüs Terminali yakınında yakalandı. Polis, suçlamaları kabul etmeyen şüphelinin ayakkabılarını kontrol etti. Evde bulunan ayakkabı iziyle, şüphelinin ayakkabısının taban izleri uyuşmayınca ikna olmayan polis şahsın zaman zaman gittiği bekar evini belirleyerek arama
yaptı. Aramada evin içerisinde şüpheliye ait olay yerindeki taban izleriyle uyumlu altında kan lekesi ve beyaz saç teli olan ayakkabı bulundu. Bunun üzerine şüpheli olayı bir arkadaşıyla gerçekleştirdiğini itiraf etti. Böylece Konya polisi, olayı 4 saatte aydınlatmayı başardı.
Polis, aynı bekar evinde kalan ve olayı Süleyman N. ile birlikte gerçekleştiren Ekrem Ç'yi de (23) yaptığı bir operasyonla yakaladı. Yakalanan şüphelilerin olaydan sonra arkadaşları Hasan A'nın (25) iş yerine giderek kanlı elbiseleri fırında yaktıkları ve bu arkadaşlarıyla 6 adet bileziği sarrafta paraya çevirip, aralarında paylaştıkları belirlendi. Bunun üzerine polis Hasan A'yı da gözaltına aldı.

GASP PARASIYLA SİNEMA SİSTEMİ
Şüphelilerin çaldıkları altın bilezikleri paraya çevirdikleri daha sonra bu parayla sinema sistemi ve televizyon satın alıp bekar evine kurdukları ortaya çıktı. Öte yandan, şüphelilerin 3 adet pahalı cep telefonu almasının ardından geriye kalan yaklaşık 1000 YTL'lik nakit parayı ise, kendi aralarında pay ettikleri belirlendi. Yaşlı kadından gasp edilen bilezikleri ve paralarla alınan eşyaların tamamı polis tarafından ele geçirilirken, paylaştıkları parada üzerlerinden çıktı.
Şüphelilerden Süleyman N'nin ifadesinde, "Saime teyze annemi ziyarete gelmişti, bilezikleri kolunda gördüm. Ekrem'le beraber bu işi yapmaya karar verdik. Evine gittiğimizde Ekrem önden çıkarak zili çaldı ve Saime teyzenin üzerine atladı. Ben de arkadan girdim, darp edip kolundaki altın bilezikleri alarak kaçtık" dediği öğrenildi.

HAYIRSEVER KADININ DURUMU İYİYE GİDİYOR
Dün öğleden sonra meydana gelen olayda ağır yaralı olarak Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan 82 yaşındaki Saime Kesikbıyık'ın tedavisi devam ediyor. Yüzünde ve kafasında ciddi darbeler bulunan yaşlı kadının, Beyin Cerrahi servisinin tutulduğu, her geçen saat durumunun biraz daha iyiye gittiği bildirildi. Çevresinde hayırsever olarak bilinen ve çok sevilen Saime ninenin, kendisini gasp eden Süleyman N'nin ailesine ara sıra maddi yardımda bulunduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:12

İLGİLİ HABERLER