Gündem
  • 2.1.2015 22:38

Şişli yıkılıyor CHP'de tık yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Şişli Belediyesi'yle ilgili soruşturmaya, CHP yönetiminden ilk değerlendirme geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Al Jazeera’ye, iddiaların yargıya intikal ettiğini belirtti. "Soruşturma sonunda siyasi bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.

CHP  Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba  Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eski başkan Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül tarafından tehdit edildiği iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca başlatılan soruşturmayı değerlendirdi. 

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada iddiaların yargıya taşındığını belirterek “Adli bir olay. İddiaların doğru olup olmadığı soruşturmada, mahkemede ortaya çıkacaktır" dedi. CHP yönetiminin bu süreçte iddialarla ilgili bir tasarrufunun olup olmayacağı sorusuna ise Veli Ağbaba " Soruşturma sonunda siyasi bir değerlendirme yapabiliriz" dedi. 

Özkes konuşmadı

Şişli Belediye Başkan Hayri İnönü savcılığa verdiği ifadede “Sarıgül ‘Bana  çok pahalıya mal oldunuz. 750 bin dolara New York’ta kiralık mafya tuttum. Senin, eşinin, çocuklarının ve yakınlarının kemiklerini kimse bulamayacak” dediğini aktardı. Hayri İnönü Sarıgül’ün tehdidiyle imzaladığını söylediği istifa dilekçesini ise daha sonra CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in yaktığını belirtti. 

Al Jazeera’nin ulaştığı Özkes. Hayri İnönü’nün savcılığa verdiği ifadeyle ilgili yorum yapmadı, Özkes bu konuda konuşmak istemediğini belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:10

İLGİLİ HABERLER