Asayiş
  • 13.4.2007 10:32

SOMALİLİ SÜLÜN OSMAN CEMAATİ DOLANDIRIRKEN YAKALANDI

Fatih’te aç ve Müslüman olduklarını söyleyen iki Somalili’ye yardım eden vatandaş, dolandırıcı kurbanı olmaktan son anda kurtuldu. Pazartesi günü öğle namazı için Fatih Camii’ne gelen S.Y., dilenen iki kişinin yanına gitti. Somali uyruklu Wwonda Jean ve ismi belirlenemeyen kişi ile konuşan S.Y., bu kişilerin Müslüman ve aç olduklarını belirtmesi üzerine şahısları yemeğe götürdü. Yemek sonrası S.Y.’ye teşekkür eden Jean ve arkadaşı kendilerine yapılan iyiliği karşılıksız bırakmak istemediklerini söyledi. Jean, “Amerikan Merkez Bankası’ndan emekli bir tanıdığımızın elinde dolar filmleri var. Elimizdeki para makinesiyle bize ne kadar dolar getirirseniz o kadar daha çoğaltırız” diyerek S.Y.’yi kandırdı.

‘CAİZDİR’ DEDİLER

İki gün sonra buluşmak üzere Jean ve arkadaşı ile sözleşen S.Y., Kuran kursu yaptırmak için topladığı 65 bin doları ‘caizdir’ onayı aldıktan sonra çoğaltmaları için önceki akşam 22.00 sıralarında buluştuğu Wvonda Jean ile yanındaki arkadaşına verdi. S.Y.’nin para makinesi diye yanlarında getirdiği kutudan şüphelenerek içine bakmak istemesi üzerine paraları alan iki dolandırıcı bindikleri bir taksiyle buluşma noktasından kaçınca, başına geleni anlayan S.Y. polise başvurdu.

FİLM GİBİ TAKİP

Telsizden Jean ve arkadaşının eşkalinin bildirilmesi üzerine Balat Fener Rum Patrikhanesi önündeki uygulama noktasını denetleyen Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi Amiri Başkomiser Murat Kasap uygulama noktasından geçen şahısları fark etti. Başkomiser Kasap, Jean ve arkadaşını durdurmak istedi. Ancak iki kişi otomobille kaçmaya başlayınca başkomiser yoldan çevirdiği bir otomobille dolandırıcıların peşine düştü. Balat sahilde dolandırıcıların içinde olduğu otomobili sıkıştıran başkomiser, silahıyla havaya ateş açınca dolandırıcılardan biri arabadan inerek teslim oldu. Diğer dolandırıcı ise kaçmayı başardı. Jean polis ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:06

İLGİLİ HABERLER