Yaşam
  • 30.3.2010 17:33

SONAR CİHAZLA SON 'UMUT'

Uşak’ın Eşme İlçesi’nde 22 Mart Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında YİBO’dan kaybolan Umut Balık’ın bulunması için sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Uşak Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy sabah saatlerinde Eşme’ye gelerek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce yapılan arama çalışmalarını yerinde inceledi.

Ertuğ Şevket Aksoy koordinesinde sürdürülen arama çalışmaları, dağlık alanlarda ve göletlerde devam ediyor. USOBDER, Umut’un bulunması için sürdürülen çalışmalara destek vermek amacıyla göletleri sonarla taramaya başladı. Öğle saatlerinde Yeleğen Kasabası’nda bulunan gölete gelen USOBDER Başkanı İsmail Atalay ve dernek üyeleri çalışmalarına başladı. Vali Yardımcısı Aksoy ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp’in de takip ettiği sonar cihazı ile yapılan çalışmalar önümüzdeki günlerde de devam edecek. USOBDER, bot ve sonar cihazı ile Yeleğen Göleti’nde başlattıkları çalışmaların dalgıçların zorlandığı büyük göletlerde devam edeceğini bildirdi. USOBDER Başkanı İsmail Atalay yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Umut kardeşimizi bulmak için yapılan çalışmaları destek vermek için buradayız. Sonar cihazı ile dip tortuyu inceliyoruz. Gölet dibinde olması gerekenden fazla olan yükseltileri tespit ediyoruz. Nokta tespiti yapıyoruz. İnşallah göletlerde Umut’u bulamayız. Umut’un sağ salim bulunmasını temenni ediyoruz”

Bu arada sabah saatlerinde ilçeye gelen Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri YİBO’daki incelemeklerini sürdürüyor. İdari soruşturma kapsamında Umut’un kaybolduğu gece okulda nöbetçi olan öğretmenler Esra O., Şenol T. Ve Cihan K. Görevden uzaklaştırılmıştı.

ULUBEY İLÇESİ’NDEKİ ÇOCUK KAÇIRMA İDDİASI YALANLANDI

Öt yandan bazı gazetelerde yer alan “Ulubey İlçesi Avgan Beldesi’nde 4 yaşındaki bir çocuğu kaçırmak istediler” başlıklı haber valilik tarafından kesin bir dille yalanlandı. Uşak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Ulubey İlçesi’ne bağlı Avgan Beldesi’nde çocuk kaçırma girişiminin olmadığı ve resmi makamlara da bu yönde hiçbir müracaatın yapılmadığı bildirildi.

Valilik; açıklamasında şu bilgilere yer verdi; “Yerel basında ilimiz Ulubey ilçesi Avgan beldesinde ikamet etmekte olan U. ve Ş. kızı 4 yaşındaki M.G’nin kaçırılma girişiminde bulunulduğu şeklinde haberlerin yer aldığı öğrenilmiştir. Konuyla ilgili güvenlik kuvvetlerinin yaptığı araştırma neticesinde bahse konu haberle ilgili olarak bir yanlış anlaşılmanın olduğu, M.G.’ye karşı kaçırılma girişiminin olmadığı olay yerinde olan annesi Ş.G.’nin beyanlarından anlaşılmıştır. Aynı zamanda ailenin adli ve mülki makamlara bu yönde bir müracaatı bulunmamaktadır”

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:13

İLGİLİ HABERLER