Gündem
  • 8.10.2008 00:04

SOYLU: 'TERÖRLE MÜCADELEDE ANLAMLI BİR YOL HARİTASI LAZIM!'

Bir otelde düzenlenen partisinin Trabzon İl Kongresi'ne katılan Soylu, aylardan beri Anadolu'yu, Türkiye'yi dolaştığını ve partisinin misyonu yeniden ayağa kaldırmak, yeniden yönetime getirmenin, heyecanını ve iradesini ortaya koymaya çalıştığını belirtti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıya da değinen Soylu, "Eğer bir ülkenin cumhurbaşkanı, bundan 6 gün önce benim topraklarıma saldırı yapan Irak'taki Talabani ile dostluk mesajı veriyor, dört gün sonra 17 şehidim ülkemin canını yakıyorsa, cumhurbaşkanım Talabani'yi kükretemiyorsa bunun sorumlularını hepimiz aramak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir, bu yöneticilerle büyük bir devlet olamamıştır. Aylardan beri Talabani ile devlet yönetmek akıl işi, diplomasi işidir ama devletin zamanı geldiğinde öyle bir demir yumruk indirir ki kendisine kafa kaldırmaya çalışan herkesi ezer. 350 kişi sınırı geçecek, istihbarat konusunda zafiyet var, demek ki orada ciddi bir şekilde lojistik, istihbarat var. Bunu açık
bir terör olayı olarak görmek, bu saatten sonra beni tatmin etmez, ülkemdeki hiçbir insanı da tatmin etmez. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkeyse, neden üç günden beri ülkenin cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı, başbakanı bir araya gelip devletin gücünü bölmeye, canımızı acıtmaya çalışan hainlere karşı bir haykırış ortaya koymaz da, bu işin üstesinden kararlılıkla geleceklerini haykırmazlar. Kara ve hava harekatları yapıldı hepsinin sonuna kadar destekçisi olduk. Ancak anlaşılıyor ki strateji değişikliğine çok anlamlı bir yeni yol haritasına ihtiyaç var. Devletin tepesinin bir araya gelmesi lazım. Bu terörün başı ezilmeli, Barzani'ye haddi sonuna kadar bildirilmelidir. Türkiye'yi zafiyet içine sokan anlayışa, biz bunu anlamıyoruz şeklinde bir cevap ortaya konmalıdır. Çok korkunç bir olayla karşı karşıyayız" dedi.
Soylu, Başbakan Erdoğan'ın her şeyi hafife aldığını savunarak şunları söyledi:
"Her şeyi hafife alan bir başbakan var, sadece yolsuzluğu hafife almıyor, terör işini de milletin kafasında rutinleştirmeye çalışıyor. 6 yıldan beri dünyanın en iyi ekonomik iklimi varken, ülkemi ithalat cenneti haline getirdin ülkemi, küresel sermayenin faiz cenneti haline getirdin, ülkemin insanlarını her gelecek yıldan endişeli hale getirdin. Sen kim fırsat oluşturmak kim, sen kim ülkeyi yönetmek kim. Çıkıp diyor ki ben demokratım, merkez sağım. Meydanı boş buldu ya, ne olacak, meclisteki partilerden senin demokratlığını sorgulayan yok. Türkiye'de senin demokratlığını sorgulayan yok."
Soylu, bu ülkenin en genç başbakanlarından birisi olacağı iddiasını yineleyerek, "Trabzon Meydanı'na iki bayrak daha dikeceğiz, biri Trabzonspor, biri de Demokrat parti bayrağı. Bütün Türkiye dürüstlük, milletle siyaset nasıl olur anlayacak. Tek idealimiz var bizim, bu ülkenin insanlarını yarına güvenli bir şekilde götürme idealimiz var. Yurt dışında çıktığınızda ay yıldızlı pasaportunuzu gümrük memuruna uzattığında ayağa kalktığını gören güçlü bir Türkiye arıyorum. Emanetiniz emin ellerdedir, siyasette neyi nereye götüreceğimi biliyorum. İnançla yola çıktık, bu partiyi iyi bir noktaya taşımalıyız demiştik. AK Parti alternatifimiz yok diyor ya alternatif Demokrat Parti'dir. Bu parti demokrat bir partidir. Kimse beni yanlış yapıyor zannetmesin, bir tek şey yapıyorum; ben bu partinin tabanına inanıyorum. Hiçbir kongrede hiçbir yere müdahale etmiyorum" dedi.
DP 9. Olağan İl Kongresi'ne Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren ile partililer katılırken, tek liste ile girilen seçimde Ahmet Uğur Zihni yeniden il başkanlığına seçildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER