Dünya
  • 9.4.2017 00:06

Stockholm saldırganı IŞİD destekçisi çıktı

İsveç'in başkenti Stockholm'ün en kalabalık caddesinde meydana gelen kamyonlu terör saldırısında bir kişi tutuklandı. Adı henüz açıklanmayan 39 yaşında saldırganın Özbekistan uyruklu olduğu ve İsveç'te inşaat işçisi olarak çalıştığı belirtiliyor. 4 çocuk babası zanlının terör örgütü IŞİD destekçisi olduğu belirtiliyor.

Saldırıyla ilgili bir kişi de gözaltına alındı. Oldukça genç olduğu gözlemlenen şüphelinin polis tarafından yakalandığı anlar medyaya sızdı.

Saldırıda kullanılan kamyonunda bir çanta dolusu el yapımı patlayıcı bulundu. Uzmanlar patlayıcıları etkisiz hale getirdi.

İsveç'in başkenti  Stockholm'de dört kişinin ölümüne neden olan saldırıyla ilgili polis bir kişiyi tutukladı. Tutuklunun 39 yaşında Özbekistan uyruklu olduğu, 4 çocuk babası ve İsveç'te inşaat işlerinde çalıştığı belirlendi. İsmi henüz açıklanmayan saldırganın terör  örgütü IŞİD sempatizanı olduğu belirtiliyor.

Adamın Facebook sayfasında IŞİD propagandası yaptığı, 2013 yılında düzenlenen Boston Maratonu saldırısını sayfasında paylaştığı ortaya çıktı.

Polis saldırıyla ilgili genç yaşlarda bir kişiyi daha gözaltına aldı. İsveç polisi tarafından düzenlenen operasyona tanıklık eden basın mensupları operasyona 15 polis aracının katıldığını, SWAT ekiplerinin destek verdiğini belirtiyor.

Stockholm'deki dünkü kamyonlu terör saldırısında kullanılan kamyonun olay yerinden polis tarafından çekildiği anlar Reuters haber ajansı tarafından paylaşıldı. Kamyonun enkaza döndüğü görülüyor.

KAMYONDA PATLAYICI DOLU ÇANTA BULUNDU

Kamyonda bir çanta dolusu patlayıcı madde bulundu. Dünkü saldırıda kullanılan komyonda ele geçirilen patlayıcı dolu çanta bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Patlayıcıların el yapımı bomba olduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 8.4.2017 19:55

İLGİLİ HABERLER