Gündem
  • 10.5.2013 23:34

"Süreç başarısız olursa faturasını AKP öder..."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sabah saatlerinde geldiği Denizli'de geceyi Karahayıt Colossae Otel'de geçirdi. Bozdağ, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Bekir Bozdağ, sivil toplum örgütleri, gazi ve şehit yakınlarının da katıldığı yemeğin ardından konuşma yaptı. Bozdağ, "Açılım süreci başarısız olursa faturayı Ak Parti öder" dedi.

2002'de iktidara gelen Ak Parti'nin öncelikle Türk dünyası ile köprüler kurduğunu, bu konuda da çok somut adımlar attıklarını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İktidarımız, öncelikle Türk dünyası ile köprüleri kurdu. Yaptığımız önemli icraatlardan biri Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ni kurmak oldu. Türk kültürünü yurt dışında tanıtan yok. 2007'de Yunus Emre Vakfı ve dünyanın değişik yerlerinde Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni kurduk. Soydaşlarımız, meraklılar, Türkçe'yi öğrenmek isteyenler dünyanın 35 ülkesinde açtığımız merkezler hem Türkçe öğretiyor hem Türk kültürünü tanıtıyor. Bizi doğru elden ve doğru dilden tanımalarına katkı sağlıyoruz. Ön yargıları yıkıyoruz. Sanat ve müziğimizle o ülkedeki insanları buluşturuyoruz. Bu sayıyı arttıracağız. 2009 yılında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ni kurduk. Ayrıca, Türk Parlementerler Asemlesi'ni kurduk. Türk dünyasındaki parlementolar arasındaki işbirliğini arttırmak için köprüyü kurduk, yolu döşedik, şimdi yürüyoruz. Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye bilim insanlarının ortak çalışmalar yapma için yine 2009 da yine Türk Akademisi'ni kurduk. Türk dünyası ile köprüleri güçlendiren önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Şimdi, Türk dünyası ile güvenlik konusunda önemli çalışmalar yapacağız. Yurt dışında nerede bir soydaş, akraba varsa orada olmak Türkiye'nin vazifesidir. 155 ülkede 6.5 milyon vatandaşımız var. Soydaşlarımız ve akrabalarımızla çok güçlü bir Türk diasporamız var. Etkinlik bu güne kadar sağlanamamış. Sadece Orta Asya'da değil, Somali'de bile Türkler var. Etiyopya'ya gittim, karşıma Türkler çıktı. Osmanlı döneminde o yörelerden ayrılan bazı askerlerimiz oralarda kalmış, evlenmişler. Ak Parti iktidarından önce yurt dışında yaşayan Türk ailelerinden alınan çocukları, cezaevlerine giren Türkler'i kimse konuşmuyordu. Şimdi bunlar konuşuluyor. Hiçbir vatandaşımız yurt dışında boynu bükük değil, şimdi bu insanların yanında güçlü bir Türkiye var" dedi.

Hükümetin kültür ve sanatta da çığır açtığını, dünyanın neresinde olursa olsun Türk ecdatının izine sahip çıktıklarını sözlerine ekleyen Bekir Bozdağ, "Yurtdışında 49 eseri restore ettik. 10 yıl içinde 5 bin civarında harabeye dönmüş eserleri geleceğe taşımak adına ayağa kaldırdık. Ecdadımızın izinin olduğu her yere el attık. Her yerde izimiz her yerde hayranlığımız var" diye konuştu.

TERÖR, SİYASET ÜSTÜ KONUDUR

Bekir Bozdağ, büyük Türkiye'yi kurmak için Türkiye'yi terör belasından kurtulmak için uğraştıklarını belirtti. Silahların sustuğu, göz yaşlarının dindiği bir ülke istediklerini söyleyen Bozdağ, açılım sürecini başlatmalarındaki en önemli nedenin de terörü bitirmek olduğunu söyleyerek, "Ben üniversitede öğrenciyken rahmetli Özal Dağda 5 bin terörist var' derdi. Şimdi ülkeyi biz yönetiyoruz, hala 5 bin terörist var. Dünya'nın hiçbir ülkesi silahla terör meselesini çözemedi. Silahın yanında başka enstürmanlarda kullanmışlar. Cesur ve kararlı adımlar atmamız lazım. Terör sadece Ak Parti'nin meselesi değil. CHP'nin de, MHP'nin de meselesi. Bu mesele partiler üstü meseledir. Terör konusunda başka ülkeler iktidarıyla, muhalefetiyle tek parti gibi davranmış. Ama biz bunu başaramıyoruz. Terör konusunu siyaset üstü konu olarak görmeye mecburuz. Görmezsek bundan hepimiz zarar görürüz. Maalesef bazı siyasetçiler bu süreci, siyasi rekabetin enstümanı gibi görüyor. Başka partilere oy veren vatandaşlarımız, partilerini ortak buluşmaya zorlamalıdır. Bu kanı durdurmalıyız. Büyük Türkiye'yi kurmak için terör belasından Türkiye'yi kurtarmamız lazım. Biz bu konuda kararlıyız. Terör meselesini çözmek zor değil kolay, ama konuşamıyoruz. CHP ve MHP ile biraraya gelip konuşamıyoruz. Biz niye konuşamıyoruz? Böylesine önemli bir konuda Başbakan ile niye görüşülmez? Bahçeli ya da Kılıçdaroğlu başbakanımız ile görüşse PKK'mı kazanacak, ne kaybedeceğiz? Genel kurulda MHP ile BDP yan yana oturuyor sorun olmuyor. 30 yıldır başımızın belası terörden nasıl kurtulmalım diyoruz aynı masaya oturamıyoruz. Türkiye bölünür diyorlar. Benim aklım almıyor. Bu meclis terör sorununu bal gibi çözer, ama konuşamıyoruz. Önerilerini ve çekincelerini söyleseler kıyamet mi kopacak?" dedi.

SÜREÇTEN GERİ ADIM YOK

Bozdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Terör sorununu çözme talimatının halktan geldiğini dile getiren Bozdağ, "Milletin talebini emir kabul ettik. Cesaretliyiz ve geri adım atmayacağız. Provasyona, sabotaja açık, riskli bir konuda adım atmak yiğitlik, cesaret ister. Taşın altına gövdemizi koyduk. İnşallah süreç başarılı olur. Diyelim ki, süreç başarısız olduk. Faturayı kim ödeyecek? Başarısız olursak, faturayı Ak Parti ödeyecek. Başarılı olursak tüm Türkiye kazanacak. Şehitlerimizin ruhu, terörün bitmesinden rahatsız olmaz. Şehitlerimizi, gazilerimizi rahatsız edecek hiçbir sözümüz olmadı. Şehit ve gazilerin yolundan gidiyoruz. Terörü bitirmek için mücadeleye devam edeceğiz. Hükümetimize durmadan iftira atıyorlar. Türklüğü anayasadan çıkaracaklar, ülkeyi bölecekler diye. Pes diyorum, sadece pes diyorum."

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER