Dünya
  • 14.10.2005 00:44

SUUDİ ARABİSTAN, EL CEZİRE TELEVİZYONU ÇALIŞANLARINA VİZE VERMİYOR...

KATAR (İHA) - El-Cezire Televizyonu çalışanlarının Suudi Arabistan'a girişi ve El-Cezire Televizyonu'nun uydudan yaptığı yayınlar yasaklandı.


Arap Medya Gözlemcileri'nden elde edilen bilgilere göre, Katar'da bulunan El-Cezire televizyonu çalışanlarının Suudi Arabistan'a girişleri Suudi yönetimince yasaklandı. Bunun üzerine El-Cezire'nin şikayette bulunduğu, Arap Gazetecileri Savunma Komitesi bir açıklama yaparak, "Suudi Arabistan Katar Büyükelçiliği, son 2 yıldır El-Cezire çalışanlarının Arabistan'a girişi için yapılan bütün vize başvurularını reddetti, bunlara Hac ziyaretleri için yapılan başvurular da dahildir" diyerek, Arabistan'ın koyduğu yasağın uluslararası kanunlara aykırı olduğunu, insan haklarının ve İslam şeriatının ihlali olduğunu iddia etti. Komite, bu konuyu Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na götüreceğini söyledi.


Katar büyükelçisi Ali El-Kazzaz ise, El-Cezire üzerinde genel bir yasak olmadığını söyleyerek, "Vizeler konusunda bütün insanlar için belli ölçüler ve kategoriler vardır. Medya çalışanları da bunların içine dahildir. Bu, herkes için uygulanan bir yasak değildir. Biz bazı El-Cezire çalışanlarına vize verdik, ama her ülke kendi kuralları içerisinde belli kişilere vize yasağı getirme hakkına sahiptir" dedi.


Katar ile Riyad'ın ilişkileri 2002 yılında El Cezire'nin Suudi Kraliyet Ailesini eleştirdiğinden bu yana gerginliğini koruyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER