Yaşam
  • 22.6.2006 13:40

TANDIRA DÜŞÜP BU HALE GELEN ÇOCUK 50. AMELİYATINA HAZIRLANIYOR

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ - Hakkari'de yaklaşık 9 yıl önce tandıra düşerek yanan ve şimdiye kadar 49 ameliyat geçirmesine rağmen hala sağlığına kavuşamayan 12 yaşındaki Necip Çetin, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacak 50. ameliyatına hazırlanıyor. Kardeşinin iyileşmesi için çaba gösteren 21 yaşındaki sağır ve dilsiz abla Adile Çetin ise aile bütçesine katkıda bulunmak için ayda 100 YTL'ye bir atölyede kilim dokuyor.

Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden 16 nüfuslu Çetin ailesinin 10. çocuğu olan Necip Çetin, annesinin ekmek pişirdiği sırada tandıra düşmüş, ailesi ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılmıştı. Baba Abdullah Çetin, olaydan sonra sakat kalan çocuğunun 4 ay boyunca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, daha sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi.

Ankara'da 9 yıldan beri tedavi gören oğlunun sağ ayak ve bacağından 16, sağ kolundan 7, sağ elinden 3, sol gözünden 7, çenesinden 9, yüzünden 2 ve karnından da 5 olmak üzere toplam 49 ameliyat geçirdiğini bildiren Abdullah Çetin, 50. göz ameliyatınınsa yakında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacağını kaydetti.

İşsiz olan baba Çetin, "Ailemin geçimini sağlayan ineği yavrusuyla sattım. 1988 yılında bankadan çektiğim 150 YTL, ödeyemediğim için 4 bin YTL oldu. Dışarıyaysa 8 bin YTL borcum bulunmaktadır. Valilik Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Vakfı (SYDV), Ankara'ya giderken yol parası olarak her defasında 100 ile 200 YTL veriyor. Bazen Ankara'da bir ay kalıyoruz. Bu para ancak yol giderlerine yetiyor. Yol parası yerine bana bir iş verseler, daha iyi olur. Çünkü 7 çocuğum okuyor. Sağır ve dilsiz kızım da kilim atölyesinde çalışarak, bize destek olmaya çalışıyor" diye konuştu.
Yaklaşık bir yıldır Hakkari Valiliği Işılay Saygın kilim atölyesinde kilim dokuyan sağır ve dilsiz Adile Çetin (21) ise, aylık 100 YTL kazanarak hasta kardeşi ve ailesinin bütçesine katkıda bulunuyor. Güler yüzlülüğüyle dikkat çeken Adile, arkadaşlarıyla el işaretleriyle anlaşıyor. Kardeşine yemeğini yediren Adile Çetin, fedakarlığıyla herkese örnek oluyor.


 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:43

İLGİLİ HABERLER