Spor
  • 4.5.2013 10:25

Tek hedef Türkiye Kupası!..

Sezonun önemli bölümünde üç kulvarda birden yoluna devam eden Kanarya avcundaki kupaları bir bir kaçırdı. Sarı-lacivertliler için artık ‘en akılcı hedef’ geçen yıl kazanarak 29 yıllık hasreti bitirdiği Türkiye Kupası’nı kazanmak.

F.Bahçe bu sezon büyük iş yaptı… Avrupa Ligi’nde grup aşamasından çıktıktan sonra Bate, Plzen, Lazio’yu eledikten sonra mayısı gören ve Benfica’nın karşısına dikilen Kanarya yarı final aşamasında Avrupa’ya veda etti. Avrupa heyecanı nedeniyle ligdeki G.Birliği karşılaşmasına tam olarak aklını veremeyen sarı-lacivertliler, Başkent deplasmanında yenilerek Cimbom’un 7 puan arkasına düştü. Süper Lig’de de şampiyonluk umutlarını Kaf Dağı’nın ardına bırakan Kanarya’da artık en büyük hedef Ziraat Türkiye Kupası… F.Bahçe, 29 yıl aranın ardından geçtiğimiz sezon Bursaspor’u devirerek aldığı kupada bu yıl da yarı final seviyesine yükselmeyi başardı.

AVANTAJ F.BAHÇE’DE

Ziraat Türkiye Kupası’nda adını son 4 takım arasına yazdıran sarı-lacivertliler yarı finalin ilk ayağında Eskişehir’den 1-1’lik skor çıkarmıştı. Avantajı elinde bulunduran F.Bahçe, Kadıköy’deki rövanşta bu avantajını tura dönüştürerek önce finali ardından kupayı kazanmak istiyor.

Üç kulvarda da Mayıs ayını gören Kanarya sezonu kupasız tamamlamamak için Türkiye Kupası’na büyük önem veriyor. F.Bahçe’nin Avrupa yolculuğu nedeniyle Eskişehir ile oynanacak rövanş randevusunun tarihi henüz açıklanmadı ancak teknik direktör Aykut Kocaman bu kez ‘yedek takımını’ değil, sakat ve cezalılar haricinde ‘as takımla’ kupayı kaldırmanın peşine düşecek.

BENFICA – F.BAHÇE MAÇI İÇİN NE YAZDILAR?

ŞANSAL BÜYÜKA : CANIM ÇOK SIKKIN

Canım çok sıkkın… Fenerbahçe’nin kötü oyunlarına alışmıştım ama tarihi avucunun içine alacağı bir maçta, kötünün de kötüsü bir futbol ortaya koyduğu için canım çok sıkkın… Benficalı oyuncuların ellerini kollarını sallayarak Bağdat caddesinde tur atar gibi orta sahayı geçişlerine, en ufak bir dirençle karşılaşmamalarına canım çok sıkkın…

MEHMET DEMiRKOL: TEŞEKKÜRLER FENERBAHÇE

Hakem Lannoy’a Salih’e 2. yarıda yapılan korkunç faulü süzemeyişi yakışmadı. Son 10 dakikada Egemen’in santrforda top indirdiği bir uzun top oyununa döndü Kocaman. Kötü oyuna rağmen olabilirdi. Ancak olmadı. Yine de teşekkürler diyorum ama olabileceğini bilmenin de acısını yaşıyorum.

RÜŞTÜ REÇBER: BENFICA’YA GÜCÜ YETMEDİ

Takımdaki ürkek futbolu anlamak mümkün değil. Buraya kadar büyük emeklerle gelmişsiniz fakat 90 dakika boyunca F.Bahçe hiçbir şey yapamadı. Hakem Lannoy, F.Bahçe adına mükemmel maç yönetti. Bir diğer kırılma anı da 90+2’de Egemen topu geldiği taraftaki köşeye vursaydı her şeye rağmen finalde bir F.Bahçe izleyebilecektik.

GÜRCAN BİLGİÇ: YÜRÜYÜŞÜN BERRAK ÇOCUKLARI

İlk yarıda ortadan kesen hakem Lannoy ikincisinde Benfica’nın imdadına yetişen bir UEFA palyaçosuydu. Alınterinin, gururun ve mücadelenin sembolü olarak en berrak haliyle F.Bahçe evine dönüyor. 106 yıllık tarihlerinde bir ilki gerçekleştirip Türkiye’ye final heyecanı yaşatarak neler yapabileceklerini gösterdiler.

ERCAN SAATÇİ: HELAL HOŞ OLSUN

Beğen beğenme, sev sevme, takdir et ya da etme, F.Bahçe tüm benliğiyle oynamıştır. Selçuk’un bileği ezilse de, Gökhan’ın çenesi kırılsa da, F.Bahçe’nin en ihtiyacı olduğu zamanlarda en önemli oyuncularının olmayışı kaderin cilvesi olsa da, geçen sene şikeyle karalanan koca F.Bahçe’nin finale bu kadar yaklaşması kaderin cilvesidir.  (AMK)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER