Gündem
  • 18.6.2008 09:53

TERBİYESİZLİK!... BAKAN GÜNAY'I 5 SAAT HAVAALANINDA BEKLETTİLER!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Suudi Arabistan’ın en itibarlı kültürel etkinliği sayılan ve bu yıl Türkiye’nin şeref konuğu olduğu 23. Cenedriye Festivali için gittiği Suudi Arabistan’da 5 saat havalimanında bekletildiği ortaya çıktı. Dünyanın en büyük havayolu şirketleri arasıda yer alan Alman Lufthansa, Bakan Günay’ın bileti onaylı olmasına rağmen kendisini Almanya’ya uçuramadı. Turizm Bakanı Günay, bu olaya büyük tepki gösterdi.

Günay’ın tadını kaçıran olay şöyle gelişti: Mart ayında festivale katıldıktan sonra Almanya’ya gitmek için harekete geçen Bakan Günay, Riyad Havalimanı’nda tam bir şok yaşadı. Bileti onaylı olmasına rağmen yaşanılan bir karışıklık nedeniyle yetkililerin uçamayacağını belirtmesine Günay tepki gösterdi.

Riyad Büyükelçiliği’nin devreye girmesinin ardından havayolu şirketi yetkilileri yanındaki koruma ve danışmanı hariç bırakılarak uçabileceğini Bakan Günay’a bildirdi. Şirketin bu teklifini kabul etmeyerek, koruma ve danışmanı olmadan Suudi Arabistan’dan, Almanya’ya gitmeyeceğini belirten Günay, 5 saat havalimanında beklemek zorunda kaldı.

Günay daha sonra ise THY’ye a ait bir uçakla Almanya’ya uçtu. Olaydan bir süre sonra ise havayolu şirketi yetkilileri Ankara’ya dönen Bakan Günay’dan özür dilemek için girişimde bulundu. Bakan Günay, makamına gelen şirket yetkilileriyle görüşmeyerek tepki gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:33

İLGİLİ HABERLER