Spor
  • 22.10.2006 02:14

TOROĞLU G.SARAY MAÇININ HAKEMİNE AĞIR YAZDI :ALLAH HAKEMLİK YOLUNU AÇIK ETMESİN

Düdükleri yanlıştı


Maçtan sonra sahada mücadele eden futbolculara sorun. Hiçbiri bu hakemi bir daha istemez. Sarıgül’ün neticeye tesir eden kararlarının yüzde 80’i yanlıştı. Ona "Allah hakemlikte yolunu açık etsin" demiyorum.

BUNLAR dört kişiydiler; Bülent Uzun, Mutlu Çelik, Hamza Mısır ve Çetin Sarıgül... Bir önceki Futbol Federasyonu, hepsinin ipini çekmişti. Bu, yani Çetin Sarıgül; direndi, zar zor tutundu, Haluk Ulusoy ve ekibi gelince de tekrar assolist oldu. Ben bunlara ’Mahşerin 4 Atlısı’ diyorum. Dördü gitti, biri kaldı. Ama bu dördün biri, muazzam. Dün gece ibretle ve hayretle seyrettik. Belki çok iyi olabilecek bir maçı son derece yanlış düdüklerle berbat etti.

Hakemin verdiği ve vermediği pozisyonları burada anlatmaya kalksak, sütunlar dolmaz. Size kestirme şunu söyleyeyim; neticeye tesir eden kararlarının yüzde 80’i yanlıştı. Ancak bunları size ’Maraton’da göstere göstere uzun uzun izah ederim.

Maçtan sonra galip gelen ve mağlup olan futbolculara sorun. Hiçbiri bir daha maçlarına Çetin Sarıgül’ü istemezler. Ama işte bu Çetin Sarıgül’ler yüzünden Avrupa’da yokuz. Böyle idare edilen maçlardan sonra Avrupa’ya çıkan hangi futbolcumuz başarılı olabilir? Hiçbirisi. Bakalım bu ’Mahşerin 4 Atlısı’ndan en sonuncusu nereye kadar gidecek? Allah hakemlikte yolunu açık etsin demiyorum, diyemiyorum. Çünkü ederse futbolun yolu kapanacak...

Erciyes kazanamazdı

G.Saray maça iki ön libero ile başladı. Gerets, Orhan Ak atılmasaydı, tek ön liberoya dönecekti. Çünkü baktı ki, Erciyesspor fazla birşey yapamıyor, gücü de yok. Haklı olarak "ne gerek var iki ön liberoya" demişti ki, Orhan Ak gitti.

Şunun altını çizmek lazım. Bu Erciyes, bırakın 10 kişi kalan G.Saray’ı, rakibi 8 kişi de kalsaydı, fazla bir şey yapmazdı. Çünkü futbolcular sahada duracakları yeri bilmiyorlar. Sadece Ümit Karan’ı üç kişi markaj yapmaya kalktı, onu bile yapamadılar. Kaleci Fadhel tipik bir çizgi kalecisi. Yan ortalarda çok zayıf. Cepheden eh işte. Bu sene de çok formsuz. Cenk ruh gibi. Timuçin hiç yok. Önce Kayseri Erciyes’i yazıyorum ki, G.Saray’ı daha iyi anlayın diye. Ve böyle bir Erciyes’e karşın sahanın yıldızı Mondragon. Hesabı siz yapın.

Lazarov iyi bir oyuncu. Ama cin gibi. Böyle hakemleri yakalarsa, onlarla oynuyor. Hele karşısına sarı kartlı bir oyuncu gelirse; hani basketbolda olduğu gibi, dört faullü oyuncunun üstüne gidip turnike yaparsınız, beş faul yaptırıp attırmak için. Faul yapmasa da zaten gidip basketinizi atarsınız, yani golü. Hakem de yerse, atıyor. Dünkü maçta da öyle oldu.

Kayseri cennet gibi

Arda
çok iyi bir oyuncu. Hücum etmeyi seven bu oyuncunun karşısına aynı şekilde hücum etmeyi seven bir oyuncu oynarsa bu sefer Arda onunla gittiğinde hücum gücü azalıyor. Song gene iyi mücadele etti. Ayhan’ın yanına Japon gelince o da biraz oyuna girdi. Daha bir rahat etti.

Kayseri seyircisi çekirdek çitlemekten tezahürat yapamıyor. Yani rakip takımlar için Kayseri Atatürk Stadı bir cennet. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:13

İLGİLİ HABERLER