Gündem
  • 4.10.2005 19:51

TORRY:''TÜRKİYE İLE MÜZAKERELER EN AZ 10 YIL SÜRECEK''

BERLİN - İngiltere'nin Berlin Büyükelçisi Sir Peter Torry, Türkiye ile başlanan AB üyelik müzakerelerinin tüm taraflar için çok olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.
     Büyükelçi Torry, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, Türkiye ve Hırvatistan ile üyelik müzakerelerine başlanması yönünde alınan kararın iyi bir sonuç olduğunu belirterek, ''Türkiye ile müzakereler en az 10 yıl sürecek, ancak tüm taraflar için çok olumlu olacak. AB'nin bir Hıristiyan Kulübü olmadığını ve Müslüman nüfusa sahip bir ülkeyi entegre edebileceğini gösterecektir'' dedi.
     Türkiye'nin genç nüfusuyla Avrupa'ya dinamizm getireceğini, ayrıca Ortadoğu'da ve Orta Asya'da çok önemli stratejik bir rol oynadığını ifade eden Torry, bunların Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlara anlatılmasında zorluk çekildiğini, ancak AB'nin genişlemesinin her zaman Birliğin çıkarına olduğunu kaydetti.
     Bazı üye ülkelerin AB'ye alınmalarından önce de benzer endişelerin yaşandığına dikkati çeken Torry, bu endişelerin yersiz olduğunun daha sonra anlaşıldığını, Türkiye ve Hırvatistan'a perspektif verilmesinin de çok önemli olduğunu söyledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER