Dünya
  • 23.6.2016 00:19

Travestilere üstsüz havuza girme hakkı

İsveç’te ayrımcılıkla mücadele kurumu, trans bir kadının kamuya açık havuzda üstsüz yüzmesine yönelik yasağın ‘yasadışı’ olduğuna ve tüm kadınların cinsel seçimlerinden bağımsız olarak üstsüz yüzebileceğine hükmetti.

İsveç’in başkenti Stockholm’de trans bir kadının kamuya açık havuzda üstsüz yüzmesinin yasaklanması, ülkede tartışmalara yol açtı.

Ülkedeki ayrımcılık karşıtı ombudsman kurumu Diskrimineringsombudsman, havuz yönetiminin kararını yasalara aykırı buldu ve transların havuzda üstsüz yüzebileceğini bildirdi.

'TÜM KADINLAR İÇİN EMSAL'

Yerel basın, kararın traslarla beraber tüm kadınlar için bir emsal teşkil edeceğini ve İsveç’te kadınların bundan böyle kamuya açık havuzlarda üstsüz yüzebileceğini belirtti. Diskrimineringsombudsman sözcüsü Clas Lundstedt ise, AFP’ye yaptığı açıklamada “Bu belirli bir olaya dair bir karar ve tüm havuzlara uygulanmayacak” dedi.

Söz konusu havuzun müdürü Carina Engström ise, kararın farklı kültür ve dinlerden insanların hassasiyetlerine zarar verebileceğini savundu. Bazı havuz yöneticileri de üstsüz yüzen kadınların cinsel saldırılara uğrayabileceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2016 00:34

İLGİLİ HABERLER