Medya
  • 17.3.2010 00:29

TRT'DEN HABERTURK'E TSK'LI TEPKİ!..

Habertürk'ün manşetten verdiği 'TRT'den TSK'ya rest' haberine TRT Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. TRT Genel Müdürü Şahin, haberi yapan Habertürk yazarını iftira atmakla suçladı.

TRT'den yapılan açıklamada, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in daveti üzerine TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in ''Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği'' konulu sempozyuma konuk olarak katıldığı belirtildi.

Bu organizasyon sırasında, bir gazetenin Ankara temsilcisinin Şahin'in yanına gelerek sohbet etmek istediği ve bu kısa süre içinde de soru sorduğunun belirtildiği açıklamada, Şahin'in temsilciye, ''Medya yanılıyor, biz de yanılabiliriz. Artık hızlı habercilik yapıyoruz. Biz bomba yüklü kamyon haberinde TSK'ya halel getirici bir ifade kullanmadık, kullanamayız. Bomba yüklü kamyonun TSK'ya ait olduğu açıklanınca haberlerimiz sona erdirilmiştir. Biz büyük bir yanlış yaparsak istifa etmeyi biliriz, peki siz kendi yaptığınız yanlışlıklar karşısında hangi erdemli hareketi yapıyorsunuz?'' anlamındaki sözleri sarf ettiği kaydedildi.

TRT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Habertürk Gazetesinde yayınlanan "TRT’den TSK’ya rest" başlıklı haberin yalan olduğu vurgulandı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, Habertürk Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’ya söylediği sözler çarpıtılarak gazete manşetine taşındı. "TRT’den TSK’ya rest" manşeti altında verilen haberde TRT ile TSK karşı karşıya getirilmek istendi.

Bunun üzerine TRT Genel Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak haberi yalanladı. Açıklamada, "TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin’in Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili en küçük bir cümle ile bile olsa yorum yapması asla mümkün değildir. Kaldı ki, manşette ’rest’ gibi ağır bir itham; Muharrem Sarıkaya’nın yalanıdır" denildi.

Açıklamada, bir takım çevrelerin ısrarla, TRT ve İbrahim Şahin’in TSK’ya yönelik haber yaptığının iddia edildiği belirtildi.

Açıklama şöyle devam ediyor:

"Bu çevreler, TRT yayınlarını iyi takip ederlerse, 42 yıllık TRT tarihinde, en önemli ’asker, ordu, şehit, ulusal devrimler ve atatürkçülük’ haberlerinin yapıldığını göreceklerdir. Sistematik biçimde TRT ile TSK’yı karşı karşıya getirmek isteyenlerin yakın zamana kadar bizzat TSK düşmanı olmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. TSK ve TRT, kara propagandalarla ilişkilerini yıpratmayacak kadar köklü geleneklere sahiptirler. TRT yöneticilerinin özgeçmişlerini ve fikirlerini inceleyenler, bu yönetimin, TSK’ya karşı hiçbir şekilde en küçük bir yorum yapmayacağını anlayacaktır. Zihni karanlıklarını, TRT ve TRT yönetimi üzerinden aktarıp, TSK’yı yıpratmak isteyenler, karşılarında yine TRT yayınlarını bulacaklardır."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:39

İLGİLİ HABERLER