Yaşam
  • 3.7.2009 15:04

TÜM TÜRKİYE'Yİ ÖNCE GÜLDÜRÜP SONRA AĞLATAN ADAMA HÜZÜNLÜ ANMA

"TÜRK SİNEMA TARİHİNE GEÇMİŞ BİR İNSAN"

Programa katılan Gazete Habertürk Yazarı ve Sinema eleştirmeni Mehmet Açar ünlü oyuncu ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle anlattı: "Türk sinemasında Kemal Sunal'ın yeri başka. Onun tiyatro geçmişi çok önemli. Çok iyi bir oyuncu ve halkı çok iyi biliyor. O küçük pazarda büyümesi, daha sonra Vefa Lisesi, tiyatro geçmişi ve Ertem Eğilmez ekolü. Ertem Eğilmez ekolü çok sağlam bir ekoldür. Eğilmez bir anlamda Türk tiyatrosunun geçmiş özelliklerini çok iyi bilen birisi. Orada aldığı eğitimle birlikte yaptığı iş aslında çokta bilinçli bir işti. Kemal Sunal, geleneksel Türk Tiyatrosu'nun o İbiş karakterinin çok farklı bir versiyonunu yaptı aslında, tüm bu saflıklar içerisinde. Ve unutulmaz bir hale geldi. Sunal'ın sözel yönü de güçlü. Komedi zamanlamadır. Bunu çok iyi biliyor. Hitap etmeyi, seyirciyi alıp götümeyi çok iyi başarıyor. Bugün televizyonlarda bu kadar reyting almasa da, sadece sinemada yaptığı 100'e yakın filmle bile zaten Türk sinema tarihine geçmiş bir isimdi.

"DOSTLARI ONU UNUTMADI"

Kemal Sunal'ın Zincirlikuyu'daki mezarı başından canlı yayına bağlanan Gül Sunal, duygularını anlattı: "Bana sürekli şu soru soruluyor. 'Kemal Bey'in filmleri sürekli televizyonlarda ve siz telif alabiliyor musunuz?' diye. Ben bundan dolayı üzülmüyorum. Çünkü onun filmlerinin televizyon ekranlarından yayınlanması 4-5 yaşlarında hayranlarının olmasına yol açıyor. Bundan dolayı biz mutluyuz. Dostları onu unutmadı. Ölüm yıldönümü yaklaşana kadar hepsi beni aradılar, evimize geldiler. Belki bugün-yarın da birlikte olacağız birçok arkadaşıyla. Her zaman yanımdalar. Onlara minnet borçluyum"

"KEMAL SUNAL'IN KIZI OLMAK GURUR VERİCİ"

Ezo Sunal ( Kızı): "Kemal Sunal'ın kızı olmak çok gurur verici. Kardeşim Ali'yle de konuştuk. Ali 3 aydır yok vatani görevini yapıyor. Burada olamamasının çok geçerli sebebi var. Biz 3 kişilik küçük bir aileyiz. O da mektubu ile katıldı bize. "

"HALKIN SEVGİLİSİYDİ"

Halit Akçatepe (Sanatçı): "Kemal Sunal sinemada olduğu sürece çok başarılıydı. Çok güzel işler yaptı ve halkın sevgilisi oldu. Çok güzel bir insandı. Her yaptığı işte başarıyı yakaladı. Ama bunun altında kesinlikle ve kesinlikle Ertem Eğilmez'i aramak şarttır. Çünkü Kemal Sunal'ı oraya getiren odur."

"O GÜN BÜTÜN TÜRKİYE'NİN EVİNDEN CENAZE ÇIKTI"

Ayşen Gruda (Sanatçı): "Ben en çok Kemal Sunal'ın insan tarafını anlatmak isterim. Kemal iyi bir aile babasıydı. Eşine, çocuklarına sevgi ve saygıyla, özveriyle yaklaşırdı. Çok iyi bir baba çok iyi bir eşti. Ve çok iyi bir İstanbul insanıydı. İstanbul beyefendileri denir ya artık öyle insanlar çok az. Ama ben o öldüğü zaman da söylemiştim. O gün bütün Türkiye'nin evinden bir cenaze çıktı. Halkın onu bu kadar sevmesi heralde tesadüf değildi. Muhteşem bir sinematografik bir suratı vardı Kemal'in. Bir komedyen daima çocuk gözlerle ve iyi bir yürekle hayata bakarsa böyle başarılı olabilir diye düşünüyorum."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER