Spor
  • 1.6.2006 08:00

TUNCAY ÖZİLHAN'A "BEŞİKTAŞ'A BAŞKAN OL" TEKLİFİ

Beşiktaş'ın bazı kongre üyelerinin başarılı işadamı Özilhan'a "Başkan ol, kulübü düzlüğe çıkar" diye teklifte bulundukları ortaya çıktı. Fakat Özilhan bu öneriye sıcak bakmadı.

Beşiktaş'ta bazı kongre üyeleri ve grupların geçtiğimiz aylarda işadamı ve Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'a "başkan ol" teklifini götürdükleri ortaya çıktı. Siyah-beyazlı kulübün kongre üyesi olan başarılı işadamına, kongre üyeleri aracığıyla, "Beşiktaş'ın şu an da sizin gibi bir başkana, bir yöneticiye ihtiyacı var. Kulübü ancak siz ve ekibiniz düzlüğe çıkarır. Gelin sizi Ocak'ta başkan adayı yapalım" dediler. Fakat yoğun bir iş temposu olan Tuncay Özilhan'ın bu öneriye sıcak bakmadığı ve teklifi şimdilik geri çevirdiği öğrenildi.

2007 OCAK'TA SEÇİM VAR

Ancak Özilhan'ı ikna çabaları ise hâlâ sürüyor. Bu gelişmelerden başkan Yıldırım Demirören ve ekibinin de haberdar olduğu kaydedildi. Beşiktaş'taki son kongrede (31 Mayıs 2005) Demirören, 3272 oy alarak başkan olmuştu. Kartal'da 2007 ocak ayındaki kongrede de Demirören, aday olacağını belirterek, olağanüstü kongre isteyenler için, "Ben seçimle geldim, seçimle de giderim. Kongre 2007 Ocak ayında. Yine aday olacağım" ifadesini kullanmıştı.

ÖZiLHAN KiMDiR?

9 TEMMUZ 1947 tarihinde Kayseri'de doğdu. İktisat Fakültesi ve Long Island Üniversitesi İş İdaresi (MBA) bölümünü bitirdi. Halen Anadolu Holding İcra Komitesi Başkanıdır. Kariyerine Anadolu Grubu'nda çalışarak başladı. Grubun çeşitli şirketlerinde çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra İcra Kurulu Başkanı oldu. 2001 yılı başından sonra bir dönem TÜSİAD Başkanlığı yaptı. TÜSİAD'da daha önce çeşitli görevlerde bulunmuştu. 1997 yılında yılın işadamı ödülünü aldı. Özilhan aynı zamanda Efes Pilsen Kulübü'nün de başkanı.

/Sabah

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER