Dünya
  • 28.10.2008 04:39

'TURİZM ASLINDA MİLLİ FAHİŞELİKTİR!..'

Prens Slovenya'ya yaptığı resmi ziyarette “Turizm milli fahişelik anlamına geliyor" diyerek herkesi şoka uğrattı.
İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in eşi Prens Philip turizm konusunda büyük bir gafa imza attı. Eşiyle birlikte geçtiğimiz hafta Slovenya'ya resmi bir gezide bulunan İngiliz Prensi, bir profesörle sohbetinde, "Turizm milli fahişelik anlamına geliyor." Bizim turistlere ihtiyacımız yok. Kentleri mahvediyorlar" dedi.
Sloven Profesör Maja Uran ise, "Ben sadece kendisine turizm konusunda çalışmalar yaptığımızı söylemiştim. Böyle bir ifade kullandığına inanamadım" ifadelerini kullandı. Prens Philip, daha önceki gezilerinde de birçok kez gaf yaparak çevresindekileri şaşırtmıştı. Yıllar önce "Britanyalı kadınlar yemek pişiremez!" diyerek İngiliz kadınlarını kızdıran Philip, Cairns'deki Tjapukai Aborjin Parkı'nı ziyaretinde Aborjinlere inanılmaz bir soru sormuştu. Prens Philip, Aborjin kabile liderlerine birbirlerine hala mızrak atıp atmadıklarını sormuştu.
‘KORKUNÇ PEKİN’
Prens Philip, 1986'daki Çin gezisinde de, Pekin'i 'korkunç' olarak nitelendirmiş ve oradaki İngiliz öğrencilere, 'Burada çok kalırsanız, hepiniz çekik gözlü olursunuz' demişti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:55

İLGİLİ HABERLER