Dünya
  • 7.1.2017 21:30

Türkiye ile Irak Başika konusunda anlaştı

Irak devlet televizyonu, Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin, Türk askerinin Başika'dan çekilmesi konusunda anlaştığını duyurdu. İki ülke arasındaki ortak bildiride Başika'nın Irak kampı olduğu vurgulandı.

Irak devlet televizyonu, İbadi'nin, Irak tarafının talebi olan Başika'daki Türk askerinin bölgeden çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söylediğini duyurdu.

ORTAK BİLDİRİDE BAŞİKA'NIN IRAK KAMPI OLDUĞU VURGULANDI

İbadi ve Yıldırım'ın başkanlığında yapılan Türkiye-Irak 3. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından konuyla ilgili ortak bildiri yayınlandı. Bildiride Başika'nın Irak kampı olduğu vurgulandı ayrıca Irak'ın, Türkiye'nin Başika'dan çekilmesini istediği de belirtildi. Bildiride "İki taraf, topraklarında herhangi bir terör örgütünü bulundurmayacaklarını ve iki ülkenin milli güvenliğini tehdit eden herhangi bir faaliyette bulunulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. İki taraf, uluslararası koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü mücadelede işbirliği içinde hareket edeceklerini belirtti. Irak Başika'dan çekilme sürecinin başlatılmasını istedi. Başika'nın Irak kampı olduğu vurgulandı" denildi. Türk askeri Irak'ın kuzeyinde IŞİD'e karşı operasyonunu başlatmadan önce Musul'da savaşacak grupları eğitmek için Başika'da konuşlanmıştı. Irak merkezi yönetimi uzun zamandır Türk askerinin bölgeden ayrılmasını istiyordu. 
 

Güncellenme Tarihi : 7.1.2017 23:50

İLGİLİ HABERLER