Yaşam
  • 21.6.2006 17:23

TÜRKİYE'YE ZİYARETE GELEN RUS ANNE-KIZ BÖYLE MÜSLÜMAN OLDU

METİN YAMANER
BALIKESİR - Türkiye'deki kızlarını görmek için Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne ziyarete gelen Rus Elena Andoc ve kızı Isabel Andoc, Müslüman oldu.


Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bir Türk ile evlenen kızını görmek için 1 ay önce Rusya'dan Türkiye'ye gelen 59 yaşındaki Elena Andoc ve 17 yaşındaki kızı Isabel Andoc, 1 ay boyunca yakından tanıma fırsatı buldukları İslamiyet'ten etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi. Bandırma Müftülüğü'ne başvuran Rus anne-kız, Müftü Halil Uzun'un makamında Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İslam dinine giren anne Elena Andoc Hatice, kızı Isabelle Andoc ise Fatma isimlerini aldı. İslamiyet'e geçmekten dolayı büyük huzur ve mutluluk içinde olduklarını dile getiren Hatice Andoc, "Kızım Rusya'da tanıştığı bir Türk'le evlenerek Bandırma'ya yerleşti ve Müslüman oldu. Kızım Isabella ile birlikte 1 ay önce Bandırma'daki kızımı ziyarete geldik. Burada kaldığımız süre içerisinde İslamiyet'i yakından tanıma fırsatı bulduk. Gerçek huzurun İslamiyet'te olduğunu anladığımız için kızımla birlikte Hak yolunu seçerek Müslüman olduk. Şu anda çok büyük bir huzur içerisindeyim. Allah herkese İslamiyet'i yaşamayı nasip etsin" dedi.

 


Müslüman olan anne-kıza ihtida belgesi veren Bandırma Müftüsü Halil Uzun, İslamiyet'in ırk ayrımı yapmadan her milletten insanı kucakladığını belirterek, "Bir insan son nefesinde imana gelerek Kelime-i Şehadet getirse dahi Müslüman olabilir. Hak dini İslamiyet bütün insanlığı kucaklayan bir dindir. Bu kardeşlerimizin de doğru yolu bularak Müslüman olmaları inşallah pek çok gayrimüslime örnek olur" diye konuştu.


Uzun, Müslümanlığı seçen anne-kıza Kur'an-ı Kerim armağan etti. Bandırma Müftülüğü'nde son 10 yılda 70 yabancının Müslüman olduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:44

İLGİLİ HABERLER