Yaşam
  • 9.8.2016 14:03

Türkler bu şarkının eşliğinde ilan-ı aşk ediyor

Türkler en çok ‘Call Me Maybe’ şarkısıyla ilan-ı aşk ediyor

Gerçek hayatta yolunuzun kesiştiği kişileri bulmanızı sağlayan tanışma uygulaması Happn, ilgimizi göstermek için karşı cinse en çok hangi şarkıları gönderdiğimizi araştırdı. Listelerde farklı dönemlere ait, farklı türlerden pek çok parça yer alsa da, Carly Rae Jepsen’in 'Call Me Maybe' şarkısı, kadınların ve erkeklerin açık ara favorisi.

Karışık kaset dönemi geride kalmış olabilir… Ama müzik, gerekli sözcükleri bulmakta zorlandığımız anlarda yardımımıza koşmayı sürdürüyor. Bazense iki kişi arasındaki buzları kırıyor ve söylenemeyenlerin rahatça söylenmesini sağlıyor.

Hâl böyle olunca, dünya genelinde 20 milyona yakın kişi tarafından kullanılan tanışma uygulaması Happn, kadın ve erkek üyelerinin birbirlerine en çok hangi şarkıları gönderdiğini araştırdı. İşte ilan-ı aşk etmek ya da bir kez daha görüp yakından tanımak istediğimiz kişilerle buluşmak için en çok paylaştığımız şarkılar:

 KADINLARIN İKİNCİ TERCİHİ ‘HAPPY’

Carly Rae Jepsen'in Call Me Maybe'si en çok tercih edilen şarkı. Happn kullanan kadın ve erkeklerin gözdesi, Carly Rae Jepsen’in meşhur ‘Call Me Maybe’si. Pharrell Williams’ın ‘Happy’si kadınların ikinci tercihi iken, mutlu anların vazgeçilmez şarkısı erkeklerin listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Buna karşılık Screamin' Jay Hawkins’in yıllara meydan okuyan klasiği ‘I Put a Spell on You’, erkeklerin iki numaralı favorisiyken, kadınların listesinde üçüncülüğü göğüslüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 9.8.2016 14:07

İLGİLİ HABERLER