Yaşam
  • 15.11.2005 08:58

ÜÇ AMELİYATTAN SONRA KADIN OLDU, BİR ERKEKLE EVLENDİ VE MALEZYA KARIŞTI!..

Malezya’da üç ameliyattan sonra kadın olan bir şarkıcı, bir erkekle evlendi. Nikahı kilise onayladı ancak hükümet kabul etmedi.

BİR erkek olarak dünyaya gelen 30 yaşındaki Jeffrey Chung, kadın olmak için peş peşe üç kez ameliyat geçirdi. Chung, cinsiyet değiştirdikten sonra Jessie adını aldı. Malezya basınına göre Chung, kendisine 6 kez evlenme teklifi etmiş olan Joshua Beh adlı erkek arkadaşıyla geçen cumartesi gecesi görkemli bir düğünle evlendi.

İki Çince albümü yayınlanmış bir şarkıcı olan Chung ile muhasebeci eşinin evliliğini kilise de onayladı. Ancak, ülkenin ilk transseksüel evliliği sayılacak bu nikahı Malezya hükümeti geçerli saymıyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tan Chai Ho, biri ameliyatla cinsiyet değiştirmiş dahi olsa ülke yasalarının aynı cinsiyetten insanlar arasında evliliğe izin vermediğini belirtti. Ho, ‘Eğer evlilik cüzdanı için müracaat ederlerse, cinsiyetin belirtildiği nüfus cüzdanını soracağız’ dedi. Malezya’da yasalar izin vermediği için Chung’ın kimliğinde hálá erkek yazıyor.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:39

İLGİLİ HABERLER