Asayiş
  • 20.8.2004 00:24

UÇURUMA YUVARLANAN OTOMOBİLDE ANNE BABASININ CESETLERİYLE 3 GÜN KALAN 8 YAŞINDAKİ KÜÇÜK YUSUF, ARAÇTA BULUNAN SALAMURA YAPRAKLARINI YİYEREK HAYATTA KALDI


RIZA YANIK
ANTALYA - 15 Ağustos günü Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında uçuruma yuvarlanan araçta ölen anne-babasının cesetleriyle 3 gün geçiren 8 yaşındaki Yusuf'un, araçta bulunan salamura yapraklarını yiyerek hayatta kaldığı ortaya çıktı.


Kimseyle konuşmayan Yusuf Yıldız, başından geçenleri sadece ablası Aynur Demirel'e anlattı. Alanya Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavisi süren Yusuf Yıldız, ablasından başka kimseyle konuşmuyor. Yusuf Yıldız'ın, ablası Aynur Demirel'e, "Asma yaprağı salamurası yiyip, salamura suyu içerek hayatta kaldım" dediği öğrenildi. Küçük Yusuf'un başından bir an olsun ayrılmayan ablası Aynur Demirel, kardeşinin kazadan sonra yaşadıklarını İHA'ya anlattı. Aynur Demirel kardeşinin ağzından olayı şöyle anlattı:


"Virajı dönemeyince araç uçuruma yuvarlandı. O sırada annem ve babam araçtan atladı. Ben aracın arkasında kaldım. Sonra kendime geldiğimde ayağa kalkamadım. Her tarafım ağrıyordu. Ayağımı hiç kıpırdatamadım. Arabadan sürünerek çıktığımda ilerde babamı yatarken gördüm. Yanına sürünerek gittiğimde babam yaşıyordu, sonra birden hareket etmedi. Babama seslendim; ama hiç hareket yoktu, nefes de almıyordu. Sürünerek annemi aradım; ama bulamadım. Sonra kayalardan oluşan bir oyuk buldum oraya sığındım. Geceleri havlayan köpekler beni çok korkutuyordu. Çok susamış ve acıkmıştım. Araca doğru süründüm, içerde yiyecek bir şey var mı diye. Aracın ön tarafından annemin bulunduğu yerde bir poşet vardı. Onu açtım, içinde bulunan yaprak salamurasının suyunu içtim, yaprakları yedim. Tuzlu su beni çok susattı. Bunun üzerine aşağıda bulunan dere vardı, oraya sürünerek indim, sudan içtim. Çıkmak ise çok zor oldu. Bir gece yine çok susadım; ama ayağım çok ağrıdığından dereye kadar inemedim. Uyuya kalmışım. Rüyamda annem bana hep ayran içirdi, yemek yedirdi ve doydum."

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER