Medya
  • 2.3.2015 00:13

Ünlü Medya Avukatı Meltem Banko Meclis yolunda

İnternet ve sosyal medya hukuku çerçevesindeki çalışmaları ve bu konularda katılmış olduğu televizyon programları ve yurt çapındaki seminerleri ile ismini duyuran Avukat Meltem Banko, Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

İnternet, Medya ve Bilişim Federasyonu Koordinatörü, genç  Avukat Meltem Banko, Ak Parti Ankara 1. Bölge'den aday adaylığı başvurusunda bulunarak, Ak Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Gençlerin ve özellikle ezilen kadınların meclisteki sesi olacağını hemen her fırsatta vurgulayan Banko, kendisine fırsat verildiğinde bu alanda ses getirecek çalışmalara imza atacağını, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret göstereceğini söyledi.

MELTEM BANKO KİMDİR
Avukat Meltem Banko Rize Pazarlı bir ailenin 5 çocuğundan biri olarak 1986 yılında Pazar'da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 2010 yılında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.
Özellikle, kadın ve çocuk hakları konusunda çalışmışlarda bulunmuş, hukuki süreçler konusunda ayrıntılı bilgi ve donanıma sahip, sosyal ve psikolojik iletişim teknikleri konusundaeğitim almış ve şiddet mağduru kadınlara hukuksal her türlü destekte bulunacak düzeyde uzman olan Avukat Meltem BANKO, Ankara Barosu Gelincik Projesi ile fiziksel ve psikolojik şiddete uğrayan kadın mağdurların davalarının gözlemcisi, takipçisi ve avukatı olmayı hedeflemiştir. 'Gelincik Projesinin' medya sorumluluğunu da yürütmekte olan Banko toplumun bu sorununa bir çözüm arayışı içinde olmuştur. Avukat Meltem Banko'nun bu kapsamda; 6545 Sayılı Kanun ile Yapılan Değişiklikler Çerçevesinde Cinsel Suçlar adıyla yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Kendisi halen Hacettepe Üniversitesi'nde Kamu Hukuku yüksek lisansı yapmakta...

İŞTE GENÇ MİLLETVEKİLİ ADAYININ A HABER'E VERDİĞİ ROPÖRTAJ

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:50

İLGİLİ HABERLER