Medya
  • 20.8.2009 00:09

ÜNLÜ TELEVİZYONCU ÖLDÜ

Televizyonda "TV haber dergisi" türünü, CBS klasiği "60 Minutes" programıyla başlatan Don Hewitt öldü.
CBS, Don Hewitt’in, New York Bridgehampton’daki evinde, pankreas kanserinden öldüğünü bildirdi. 86 yaşında ölen Hewitt, ABD’de seçim öncesinde yapılan, başkan adayları arasındaki TV tartışmasının ilkini de 1960 yılında, John Fitzgerald Kennedy ve Richard Nixon arasında düzenlemişti.
Hewitt, araştırmacı gazetecilik ürünü ve mini belgesel niteliğinde olan, siyasetten yolsuzluğa ve magazine dek geniş yelpazedeki "haber-öykülerin" 1 saatlik bir program içinde aktarılması düşüncesini CBS’e kabul ettirdi ve böylece 1968’de "60 Minutes" ortaya çıktı. Hewitt, 20. yüzyılın ortalarındaki önemli dergilerden olan ve sanatçılarla söyleşilerden, yolsuzlukların araştırıldığı ağır haberlere dek geniş yelpazedeki haberleri birarada veren Life’ın biçiminin TV’ye aktarılmasını düşlemişti ve anılarında da bu formatı, "Formül çok basit: Bir öykü anlat" biçiminde tanımlamıştı. Bu biçim, birçok TV kanalı tarafından da kopyalandı.
"60 Minutes" adlı program, 73 Emmy Ödülü ve birçok başka ödül kazandı. Hewitt, programı 2004 yılına dek sürdürdü ve sonra yerini Walter Cronkite’e bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER