Gündem
  • 29.4.2006 15:09

UTANMAZ!... DTP'Lİ TÜRK, ASKERİ OPERASYONDAN RAHATSIZ OLDU!

DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır’da 28 Mart ve sonrası çıkan olaylarda güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığını savunarak gösterilerde ölenlerin yakınlarının güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunmaya çağırdı. Türk, "Çözümü dağların bombalanmasında aramaktan vazgeçilmelidir. Yüzbinlerce askerin bölgeye yığılması çare olamaz" dedi.
      DTP'li 56 belediye başkanı ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, eş başkanlar Türk ve Aysel Tuğluk başkanlığında Diyarbakır Class otelde bir araya geldi.
      Toplantı öncesi açıklama yapan Türk, Şemdinli’deki olaydan sonra tüm toplum kesimlerinin barışçıl ve demokratik tepkilerini ortaya koyduğunu, sorunları barış içinde çözen bir toplum özleminin dile getirildiğini söyledi.
      Diyarbakır’da yaşanan olaylarda, çocuklara karşı bile orantısız güç kullandığını ancak güvenlik güçleri hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını savunan Türk, yakınları ölenlerden suç duyurusunda bulunulmasını isterken "Olayların büyümemesi için gayret sarfeden il, ilçe başkan ve belediye başkanlarımız sanık sandalyesine oturtuldu. İdari ve adli soruşturmalar açıldı'' diye konuştu.
     
      Erdoğan'ın sözleri sır
      Sorunları çözümü konusunda 1993'te dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın bölge milletvekillerinin görüşlerine başvurduğunu anımsatan Türk, şöyle devam etti:
      "Oysa Başbakan aydınlarla görüşmelerini ve gerekse Diyarbakır’da yaptığı konuşmasında verdiği mesajı halkın büyük kesimi gibi biz de çok önemsedik. Değer verdik ve umutlandık. Ne yazık ki hiçbir somut sonucu doğru götürülmedi. O sözlerle ne yapılmak istendiği bugün dahi sır gibi. Türkiye’yi 20 yıl geriye götürecek, baskı ve sindirme ortamı yaratacak, düşünce ve anlatım özgürlüğünü, basın ve yayın özgürlüğünü, gösteri ve örgütlenmesi özgürlüğünü, suçların şahsiliği prensibini, kanunsuz suç ve ceza olmaz prensibini ortadan kaldıracak terörle mücadele yasası da asla bir çözüm olmaz. Şüphesiz ki 80 yıllık baskıcı politikanın bir devamı olan yüzbinlerce askerin sınıra yığılması çare olamaz."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:33

İLGİLİ HABERLER