Asayiş
  • 28.3.2007 09:53

ÜVEY BABALARINI NASIL ÖLDÜRDÜKLERİNİ BÖYLE ANLATTILAR...

 Konya'da, öz babalarına küfür ettiği gerekçesiyle üvey babalarını öldürdükleri iddia edilen kardeşlerden suçu kabul etmeyen Ramazan Küçükbülüç'e 18 yıl hapis cezası verilirken, suçun tamamını üzerine alarak cinayeti kabul eden ağabeye önce 3 ay hapis, sonra da tutuklu kaldığı süre tahliye kararı verildi.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üvey baba cinayeti davasının ilk celsesinde karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan (25) ve Selahattin Küçükbülüç (29), müşteki anne Emine Küçükbülüç ile yakınları ve sanık avukatı Tarık Aslantaş katıldı. Yargılamaya başlayan mahkeme heyeti, ilk önce ağabey Selahattin Küçükbülüç'e, "Üvey babanızı niye öldürdünüz?" diye sordu. Bunun üzerine Selahattin Küçükbülüç, "Öz babamıza küfür etti" şeklinde cevap verdi. Konuşmasına devam eden Küçükbülüç, "Ben kardeşim Ramazan'ın evine gittim. Kendi başına alkol alıyordu. Ben de yanına oturdum, beraber alkol almaya başladık. Kardeşim, bana üvey babamızın, öz babamıza küfür ettiğini söyledi. Bir süre alkol aldıktan sonra üvey babamızın evine gittik. Kapıyı çaldım, annem kapıyı açtı. Ben annemle konuşurken, kardeşim lavobaya gitti. Lavobadan çıkan kardeşimle üvey babam arasında küfürleşme yaşanmış, ben annemle aralarına girdim. Ölen üvey babam, kardeşime önce yumruk salladı, sonra elindeki meyve bıçağı ile koltuğunun altından yaraladı. Ben kardeşimin yaralandığını görünce mutfağa gittim, elime bıçak aldım ve geldim. Ne yapacağımı şaşırdığım anda ayağım halıya takıldı ve yere düştüm. Üvey babam bana tekme atmaya başladı, elimdeki bıçakla ben de iki ayağından bıçaklamamla, elimdeki bıçağın üzerine düştü. Benim amacım üvey babamızı bıçaklamak değildi, sadece ayırmak istiyordum. Ben evliyim, annem ve üvey babamın evine sürekli gider gelirim. Öldürmek istememiştim. Kardeşim zaten çok alkollüydü, bir şey yapacak durumda değildi" şeklinde konuştu.
Üvey babalarını kendisinin bıçaklamadığını belirten Ramazan Küçükbülüç ise, "Olay tamamen ağabeyimin anlattığı gibidir. Bana kardeşlerimden bir tanesi, üvey babamın, öz babamıza sürekli küfür ettiğini söyledi. Ben de bunu kardeşime anlattım, konuşmaya gitmiştik" şeklinde ifade verdi.
Olayın şahitleri anne Emine ile küçük oğlu ise, olayın küfürleşme sırasında meydana geldiğini vurgulayarak, oğullarının üvey babalarını öldürmek istemediğini savundu.

SAVCI HER İKİ SANIĞA DA MÜEBBET İSTEDİ
Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, iki kardeşin birlikte hareket ederek annesinin dini nikahlı eşi Davut Korkmaz'ı, küfür ettiği gerekçesiyle çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdükleri gerekçesiyle her iki sanığın da ayrı ayrı TCK'nın 37, 81, 53 ve 63. (birlikte hareket ederek, kasten adam öldürme) maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep etti.
Esasa ilişkin savunmasını yapan sanık avukatı Tarık Aslantaş ise, "Savcının mütalaasına katılmıyoruz. Ramazan'ın olayla hiçbir alakası yoktur. Ağabeyi de olayı tamamen anlatmıştır. Bu nedenle sanıklardan Ramazan'ın tahliyesini, sanık Selahattin'in ise TCK'nın 87/4. maddesi gereğince kasti aşan adam öldürme ve ağır tahrik unsurlarından yararlanmasını talep ediyoruz" dedi.
5 dakikalık aradan sonra kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, "Poliste ve savcılıkta verilen ilk ifadelere göre üvey baba Davut Korkmaz'ı, Ramazan Küçükbülüç'ün öldürdüğüne karar verdik. Bu nedenle Ramazan Küçükbülüç'e müebbet hapis cezası veriyor, hafif tahrik altında olayı gerçekleştirdiğini düşünerek cezasını 18 yıla indiriyoruz. Selahattin Küçükbülüç'e ise 3 ay hapis cezası veriyor, yattığı süre göz önünde bulunarak tahliye ediyoruz" diye konuştu.
Olay, 20 Ocak 2007 tarihinde Konya'nın merkez Meram ilçesi Şeker Furuş Mahallesi Mümine Hatun Sokak Parsanalı Apartmanı No 12'de meydana gelmişti. Birlikte alkol alan Ramazan ve Selahattin Küçükbülüç kardeşler, anneleriyle 15 yıldır dini nikahlı yaşayan üvey babaları Davut Korkmaz'ın evine giderek, öz babaları Mustafa Küçükbülüç'e küfür ettiği gerekçesiyle tartışmışlar, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, anne Emine ile küçük kardeşlerinin yanında çıkan kavgada üvey baba önce ayaklarından sonra göğsünden bıçaklanarak hayatını kaybetmişti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:38

İLGİLİ HABERLER