Spor
  • 9.5.2013 01:35

Uygun'un hayali şampiyonluk...

Teknik direktör Uygun, Kardemir D.Ç Karabükspor maçında aldıkları üç puanı oynadıkları iyi futbolla hak ettiklerini belirterek, “Gaziantepspor olarak da herkesin gözüyle bu sene düştü diye bakılan, kurtulması mucizelere bağlı takımın, aksine ligde kalmasını garantilemiş olduk. Allah’a şükürler olsun mutluyuz. Bütün futbolcu kardeşlerimizin hepsini tebrik ediyorum. Gazinatep protokolünü de teşekkür ederim. Basın mensubu arkadaşlara teşekkür ederim. Bu kadar eleştiri yapmaları gerekirken eleştiri bile yapmadılar. Bu zor süreçte bir şeyler başarmak kolay değildi. Zirveye tırmanmak için karakterli olmak mücadeleci olmak ve o savaşçı ruhuna sahip olmak gerekiyor. Benim sporcularımın hepsinde bu saydığım karakterlerin hepsinin olduğu bir ortamda bunu başardılar hepsine teşekkür ederim. Kalan iki maçı en güzel şekilde oynayacağız taraftarı mutlu edeceğiz. Yeni sezon ile ilgili Gaziantepspor’un kendi bünyesi ile ilgili sisteme plan ve programa uyacak bir şekilde olursa da yola devam etmeye çalışacağız. Geldiğimde o zaman zordu bırakın 45 puanı 40 puanı alsak da kalsak diye bakıyorduk. Ben bir öngörü ve hesap yapmıştım. Çok zorlu maçlar ve talihsizlikle yaşayacaktık. Bir iki maçta bunu yaşadık. Talihsizliklere rağmen alınan puanlar gerçekten çok önemli ve güzeldi. Tabi bu kalan iki maçta bu hedefi başarıp hatta geçme ihtimali var. Neden olmasın tabi kazanmak istiyoruz. Çünkü Gaziantepspor camiası kazanmaya odaklanmış başarı için mücadele eden başarı onun ana teması olan özel bir camiadır. Ben Gaziantepspor’un Avrupalarda mücadele etmesini istiyorum” dedi.
Basın mensuplarının sorusu üzerine kendisine yapılan tekliflerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Uygun, “Şuanda başkanımız İbrahim kızıl ile henüz görüşmedik ve onunla görüşmeden bir şeyler söylemem söz konusu değil. Evet beni isteyen 4-5 takım var ve teklifler var. Tabi benim düşüncelerim ve hayallerim var. Ben hayalperest değilim ve çalışıp arzuluyorum. İnandığım doğrultuda başarmaya çalışıyorum. Çok kısıtlı imkanlarla çok şeyler başardığımı düşünüyorum. Her ne kadar çok eleştiriliyorsam demek ki o kadar başarılıyım. Beni eleştirmek içinde bekleyen bir çok kişi var. Gittiğim takımlarda da hiçbir zaman 100 trilyon harcamadım. Sezona başlayacağım takım konusunda da önceliğim tabii ki Gaziantepspor ” diye konuştu.
5 yıl önce Anadolu’dan şampiyon çıkar dediğinde maalesef herkesin kendisiyle alay ettiğini ifade ederek, “O nu söylediğimde herkes rüya gördüğümü söylüyordu. Bursaspor, Eskişehirspor, Kayserispor, Gaziantepspor, Konyaspor ve Antalyaspor gibi takımlar şampiyon olma ihtimalleri yüksektir demiştim. Eğer doğru planlama doğru sistem doğru projelendirme olursa bu başarı elde edilir demiştim. Bunu Bursaspor başardı ve inşallah diğer takımlarda başarır” şeklinde konuştu.
Anadolu’dan bir takımı şampiyon yapma hayalinin de olduğunu hatırlatan Uygun, “İnşallah Anadolu’da bir takımı şampiyon yapacağız. Bu yönde çalışıyorum, araştırıyorum, işin içine ilimi ve bilimi de katmış bir şekilde yoluma devam ediyorum. İyi bir ekibim var şuana kadar çalıştığımız takımlar içerisinde kendimi hiçbir zaman başarısız olarak görmedim. Söylenildiği gibide 20 transfer yapmadım. Onu sadece söyleyenler kendilerinin yapamadıkları ile ilgilidir” ifadelerini kullandı.
Bursaspor’a da başsağlığı dileyen teknik direktör Uygun, “Başkan İbrahim Yazıcı şampiyon olmuş bir kulübün şampiyon başkanıydı Allah mekanını cennet etsin ve yakınlarına sabır diliyorum. Bursaspor camiası ve Türk spor camiasına başsağlığı diliyorum. Türkiye çok özel bir insanı kay betti. Herkes onu ömür boyu şampiyon başkan olarak hatırlayacak. Türkiye’de iyi kalpli bir başkan olarak her daim anılacaktır” açıklamasında bulundu.
Öte yandan akşam saatlerinde antrenmana çıkan Gaziantepsporlu futbolcular teknik direktör Bülent Uygun ve yardımcılarının koordinesinde Sanica Boru Elazığspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER