Gündem
  • 4.5.2013 14:17

'Uyuşturucu baronu' hastaneye kaldırıldı

INTERPOL tarafından 13 yıl kırmızı bültenle aranırken, geçen hafta İstanbul Sarıyer'deki bir villada yakalanan 'Uyuşturucu baronu' olarak nitelendirilen 60 yaşındaki Cumhur Yakut, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden ambulansla Devlet Hastanesi'ne getirildi.

ABD eski Başkanı George W. Bush döneminde hazırlanan uyuşturucu kaçakçıları listesinde 4'üncü sırada yer alan ve 13 yıldan bu yana Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu Cumhur Yakut, geçen hafta Sarıyer'de Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kaldığı villaya yapılan hava destekli baskınla yakalandı. Operasyon sırasında polisten kaçmak isteyen Yakut'un kırılan 2 bacağı alçıya alınırken, tutuklanması ardından Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Bacaklarındaki ağrıları artan ve uyuşturucu kaçakçıları arasında 'Babaların babası' olarak tanındığı belirtilen Cumhur Yakut, bu sabah ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne getirildi. Polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı hastaneye sedyeyle getirilen Yakut'ın iki bacağının röntgeni çekildikten sonra alçıları değiştirildi. Yaklaşık 1.5 saat hastanede kalan Cumhur Yakut, tedavisi ardından ambulansa sedye ile konularak cezaevine götürüldü. Yakut, kendisini görüntüleyen gazetecileri görünce elleriyle yüzünü kapatarak, soruları yanıtsız bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER