Gündem
  • 4.9.2006 01:19

VAN VALİSİ AÇIKLADI: "UZAKTAN KUMANDALI BOMBA PATLAMIŞ"

ŞÜKRÜ AKYÜZ - MEHMET SALİH AKKUŞ
VAN  - Van'ın Çatak İlçesi'nde bir çay bahçesinde meydana gelen patlamada, 1'i polis memuru 2 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, patlama dün saat 21.00 sıralarında Çatak İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Çatak Çay Bahçesi önünde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bahçe duvarının yanına bırakılan uzaktan kumandalı bombanın infilak etmesi sonucu 2'i polis olmak üzere 9 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Selami Duğrul (Edirne), Çatak Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Nadir Babur kaldırıldıkları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Patlamada yaralanan polis memuru Mustafa Karakaya ile sivil vatandaşlardan Hasan Ayan (13), Tahir Güvener (40), Ayhan Kara (34), Emre Babur (18), İsmet Turan (35), Elif Babur (17) ise Van YYÜ Araştırma, Van Devlet ve Çatak devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

Van YYÜ Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın çay bahçesinin üzerinde bulunduğu cadde üzerinde meydana geldiğini söyledi. Tanılır, "Patlamada 9 kişi yaralandı. Yaralılardan 1'i polis memuru 2 kişi hayatını kaybederken, 7 yaralı ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Uzaktan kumandalı bomba patlamış" dedi. Bir gazetecinin 'Olayı kim veya kimler yapmış?' sorusuna ise Tanılır, "Akla ilk gelen PKK'dır. Hedef ise belli değil" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:44

İLGİLİ HABERLER