Gündem
  • 12.11.2011 09:26

VAN'DAN GÖÇLER BAŞLADI

İkinci deprem sonrasında artık Van halkı evlerine giremiyor gözlerindeki o korku bir türlü silinmek bilmiyor. Bu olaylar sonrasında Van büyük bir göçün eşiğine gelmiş durumda.

Van’da 23 Ekim Pazar günü meydana gelen ve 605 kişinin yaşamını yitirdiği Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin yaralarını saramadan önceki gece meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ikinci kez sarsılan aileler, kenti boşaltıyor. 2 depremde yüzlerce kişinin ölmesi, sürekli artçıların sürmesi ve kar yağışının da başlamasıyla psikolojileri iyice bozulan binlerce Vanlı, çeşitli vasıtalarla başka kentlere göç ediyor.

Büyük göç

Meydana gelen bu iki yıkımın ardından korku ve panik yaşayan binlerce Vanlı da kenti terkediyor. Otobüs terminalleri ve havaalanında yoğun yolcu trafiği yaşanırken, birçok kişi de özel araçlarıyla kentten ayrılmaya devam ediyor. Havaların da iyice soğumasıyla sıkıntıları bir kat daha artan Vanlılar, tek çarelerinin şimdilik kenti terketmek olduğunu belirterek, başka şehirlere gittiklerini söyledi.

Son depremin kendilerini iyice perişan ettiğini, bu acılara dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen depremzedeler, “Evlerimiz hasarlı, çadırda bu soğukta hayat zor. Kar yağışı da başladı. Zaten elektrik yok. Bu yüzden kenti terkediyoruz. Artık bu kışı başka kentlerdeki yakınlarımızın yanında geçireceğiz. Daha sonra ne olur bilmiyoruz. Ama yetkililerden de burası ile ilgili en kısa zamanda bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Her yer karanlık

Bu arada havanın kararmasıyla birlikte nüfusu yaklaşık 400 bin olan kentin cadde ve sokakları zifiri bir karanlığa gömülüyor. Gündüzleri ise hiçbir işyeri hiçbir dükkan açık değil. Kentte sadece birkaç fırın ve 2- 3 bakkal açık tutulmaya çalışılıyor. Kent merkezinde depremden önce en hareketli olan cadde ve sokaklar da bomboş. Sokaklardaki sessizliği arama- kurtarma ekiplerinin araçları, iş makineleri ve ambulans sirenleri bozuyor.

gazetevatan

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER