Spor
  • 25.6.2014 01:42

Xavi’nin yerine Kroos

Kicker, Manchester United’a transfer olacağı yönünde uzun süredir spekülasyon yapılan Alman Milli futbolcu Toni Kroos için İspanyol devi Barcelona’nın da devreye girdiğini iddia etti.
24 yaşındaki futbolcunun menajeri Volker Struth ise yaptığı açıklamada, çıkan transfer haberleriyle ilgili yorumda bulunmak istemediğini söyledi.
Old Trafford’a da çağrılan ortasaha futbolcusunun, Bayern teknik direktörü Josep Guardiola ile yıldızının bir türlü barışmadığı ve Manchester United’a transfere sıcak baktığı iddia ediliyordu.
Toni Kroos, Bayern Münih ile 2015 yazına kadar devam eden mevcut sözleşmesinin uzatılması için geçtiğimiz ay yapılan teklifi kabul etmemişti.
Bayern’in, önümüzdeki sezon sonunda serbest kalacak olan Kroos’u bedavaya kaptırmak yerine transferine bu yaz döneminde izin verip önemli bir gelir elde etmeyi planladığı söyleniyor.
2014 Dünya Kupası için Almanya Milli takımıyla beraber Brezilya’da bulunan Kroos, geride kalan sezonda Bayern Münih’in oynadığı 56 resmi maçtan 51′inde forma giydi ve 4 gol atıp 7 de asist yaptı.
16 yaşında Bayern Münih kulübünün çatısı altına giren Kroos, Bayern forması altında çıktığı ilk resmi maçta 18 dakika kala oyuna girmesine rağmen yaptığı 2 asistle dikkat çekmiş ve Bayern Münih tarihinde Bundesliga’da forma giyen en genç futbolcu olmuştu.
2007 Dünya U-17 Şampiyonası’nda Almanya Milli takımı adına 5 gol atan ve turnuvanın en iyi futbolcusu seçilen Toni Kroos, A Milli takımda ise 46 maça çıkıp 5 kez gol sevinci yaşadı.
2008-2009 sezonunun devre arasında Bayer Leverkusen’e kiralanan Alman yıldız, bir buçuk sezonda Bundesliga’da 43 maça çıkmış ve 10 gol atıp 13 de asist yaparak göz doldurmuştu.
Kroos, Bayern Münih kariyerinde ise toplam 132 Bundesliga maçına çıkarken, 13 kez fileleri havalandırıp 29 da asiste imza attı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:54

İLGİLİ HABERLER