Asayiş
  • 29.12.2005 00:07

YANLIŞLIKLA KAÇIRILAN VERGİ REKORTMENİ İŞADAMI YEDİĞİ DAYAKTAN BU HALE GELDİ

Mersin'de vergi rekortmeni işadamını dövdükten sonra başına çuval geçirip kaçıran kişilerin, 1 hafta süreyle hayali ihracat ve akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili sorguladıkları ortaya çıktı.

Yanlış hedef olduğu ortaya çıkınca bırakılan işadamı Abdülkadir Yardım, "Duyduğum ezan sesindeki şive ve uçakların alçak uçuş yapması nedeniyle Güneydoğu'da bir yere götürüldüğümü düşünüyorum" dedi.


Dün akşam serbest bırakıldıktan sonra taksiyle yaralı olarak Özel Mersin Hastanesi'ne giden Abdülkadir Yardım'ın, kaçırılması sırasında darp edilmesi sonucu omzunun çıktığı, kaburga kemiklerinde kırıklar oluştuğu ve gözlerinde morarmayla kızarmalar meydana geldiği belirlendi. Geçirdiği ameliyattan sonra özel bir odaya alınan Yardım, kaçırılma anını ve yaşadıklarını anlattı.


Çarşamba günü akşam evine gitmek üzere bürosundan ayrıldığını söyleyen Abdülkadir Yardım, "Saat 19 sıralarıydı, eve geldiğimde. Arabadan inmek üzere iken 3 maskeli kişi, arabamın kapısını benden önce açıp içeriye girdi. Süratle beni etkisiz hale getirip, kaçırmak istediklerini hissettim. Bende karşı koymaya çalıştım. Aramızda 15-20 dakika mücadele sürdü. Çok hırpalandım. Ama umut ettim ki; bir duyarlı vatandaş fark edip polisi arar ve bu kaçırılma olayı ile karşı karşıya kalmam diye. Sonra 3 silahlı ve maskeli kişi beni etkisiz hale getirdiler. Başıma çuval, elime kelepçe taktılar ve 7-8 saatlik bir mesafeye götürdüler. Ben kaçırılma sırasında kendilerinin sözlerinden anladım ki, kaçırılmak istenen ben değildim. Zaten gittiğimiz yerde de konuşulanlar hep bu yöndeydi" dedi.

"KARANLIK BİR ODADA SORGULANDIM"
Kendisini bir mahzen gibi karanlık bir odada tuttuklarını ve sürekli olarak sorgulandığını söyleyen Yardım, şöyle devam etti:


"Kaçak petrol ve hayali ihracat gibi konularda sorguya çekildim. Neticede benim bunlarla ilgim yok. Ben bir müteahhidim ve zaman zaman da narenciye işiyle uğraşırım. Verdiğim bilgileri onlarda Mersin'deki arkadaşlarıyla konuşup doğru olduğunu anladılar ve neticede dediler ki 'evet sen bizim aradığımız kişi değilsin.' 1 hafta süreyle karanlık odada kapalı kaldım. Kendileri ancak odaya girerse görüşebiliyordum. Beni şüphelendiren bir olay vardı ki sanki Güneydoğu'da bir yere gittik. Bunun nedeni ise, camiden gelen ezan sesindeki şive ve uçuş yapan savaş uçaklarının alçak uçmasıydı."


Götürüldüğü andan itibaren hiç bir kötü muameleye maruz kalmadığını de belirten Yardım, zaten kötü davranılacak bir halinin de kalmadığını söyledi. Kaçırılma sırasında çok hırpalandığını ve bu yaraları aldığını anlatan Yardım, "Belki de, benim bu kadar direnmemem gerekiyordu, onlarla aşırı derecede boğuştum. Yüzlerini hiç görmedim, hep maskeliydi. Odama girerken hep kar maskesi gibi bir maske ile girerlerdi. Yanlış hedef olduğum anlaşıldı. Onlar içinde geri getirilmem oldukça riskti. Zaman zaman 'kafana bir kurşun atıp öldürebiliriz, seni oraya tekrar götürmek yerine' diye düşünceleri vardı. Tabi haklı olarak kendilerini bu riske sokmak istemiyorlardı. Ama Mersin'deki tanıdıkları vasıtasıyla benim kim olduğumu, nasıl bir insan olduğumu öğrenince onlarda ilerde azap duymamak için beni tekrar getirdiler" diye konuştu.

"BAŞIMDAN ÇUVALI ÇIKARIP SERBEST BIRAKTILAR"
Kendisini kaçıran kişilerin her zaman "Bu kadar dürüst, bu kadar Mersin'de sevilen bir kişi olmasan, bizim için senin işini bir kurşunla bitirmek daha rahat olurdu" şeklinde ifadeler kullandıklarını söyleyen Yardım, şöyle devam etti:


"Pazar gününden itibaren sanki olumlu sinyaller gelse bile, zaman zaman olumsuzlaşıyordu. 'Bu bizim için riskli olacak' diyorlardı. En son dün akşam 'Hazırlan götürüyoruz seni' dediler. Tabi bu benim için güzel haberdi. Gene böyle kızaklı bir kapısı olan arabaya başımda çuvalla bindirildim. Ben arkada uzandırıldım, üzerime bir battaniye kondu. Süratle yola çıktık. Sanırım 7-8 saat sürdü. Saatimi de almışlardı, ben zamanı ezan sesinden anlıyordum. Hava kararmıştı. Gondol Oteli civarında bir yere girmişler. Orada arabadan indirdiler. Bir kişi beni bir kaç sokak ileri götürdü. Bana 'çuvalı çıkaracağım sakın arkana dönme' dedi. Silahı da belime dayadı. 'Dönersen vururum' dedi. Sonra çuvalı çıkardı. Ben ilerledim kendisi de geri gitti."


Yardım, sağlık durumunun iyi olduğunu da belirterek, "Sol omuzum çıkmıştı ufak bir operasyonla yerleştirildi. Kaburgalarda kırık var. Onlar zamanla iyileşirmiş. Gözlerim çok kötü. Doktorlar gerekeni yapıyor" açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:22

İLGİLİ HABERLER