Medya
  • 14.8.2008 02:42

YARALI GAZETECİLER YURDA DÖNDÜ...

NTV ekibinden Hilmi Hacaloğlu ve Cumhur Çatkaya ile Kanaltürk ekibinden Levent Öztürk ve Güray Ervin, dün gece yurda döndüler.

Kanaltürk’ün Atatürk havalimanından canlı olarak yayınladığı dönüş sırasında, gazetecileri aileleri ve meslektaşları karşıladı. Kanaltürk, uçağın havaalanına inmesini yayını keserek canlı olarak aktardı. Aynı anda ekrana ’Hoşgeldiniz, Geçmiş Olsun’ yazısı getirildi.

Çiceklerle karşılanan Türk gazeteciler, ayaklarının tozuyla geldikleri Gürcistan’da yaşadıklarını canlı yayında şöyle aktardılar:

Güray Ervin:Ölüyormuşuz gibi hissettik. Arabanın elek gibi olduğuna emindik. Sağanak bir yağmurun altında gibiydik. Sanki hiç durmayacak gibiydi. Bir süre sonra durdu.

Hilmi Hacaloğlu:Saldırı gerçekleşti. Hepimiz paniğiz. Leventin kafa patlamış. Ben orada Levent öldü diye düşündüm. Hakikaten abartmıyorum. Fakat Levent, ’Ben çok iyiyim, çok sakinim. Şimdi çıkıyoruz’ dedi. Arkada sargı bezi vardı, almıştı. Ben de ’Niye alıyorsun bunu’ demiştim. ’Dursun, lazım olur’ demişti. ’Hilmi, şunları al arkadan’ dedi. ’Ne yapacağım?’ dedim. Ellerim titriyordu hakikaten. ’Pamuğu çıkar, kafama koy’ dedi. Çıkardım, beraber sardık. Güray’ı burada tebrik etmek gerekiyor. O saldırıya rağmen, geriye çekti arabayı. Omuzu sakat olduğu halde, kurşun geldiği halde kalktı çalıştı ve mesleğinin gereğini yaptı.

Levent Öztürk: Döndüğümüz için çok mutluyuz. Bizi saldırıdan hemen sonra arayan gerek haber merkezindeki tüm yöneticilerimiz ve gerekse yönetim kurulu başkanımız sayın İpek’e de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bize çok moral verdi. Olayın üzerinden geçtikten 2 saat sonra biz sesini duyduk. Ben inanın bütün herşeyi unuttum. O destek bambaşka bir şeydi. Özellikle bunu söylemek istiyorum, bu çok önemli bir nokta.

4 gazeteci, havaalanından ilk tedavilerinin yapılması ve kontrolden geçirilmeleri için hastaneye götürüldüler.

Gürcistan’daki savaşı takip etmek için bölgeye giden gazeteciler, Güney Osetya’yı geçerken silahlı saldırıya uğramıştı. Gazetecileri Türkiye’ye getirebilmek için son 4 gün içinde yoğun diplomatik çabalar sarfedilmişti. İki ülke arasında Dışişleri, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuştu.

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:07

İLGİLİ HABERLER