Yaşam
  • 14.5.2004 00:07

YARGITAY, 1 MİLYON LİRA İÇİN CİNAYET İŞLEYEN SANIĞA VERİLEN 15 YIL HAPİS CEZASINI AZ BULDU

OSMAN AKIN
BURSA - Bursa'nın Beşevler Mahallesi'ndeki minibüs durağında, 1 milyon lira yüzünden tartıştığı kahyanın kardeşini öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl 10 ay hapse çarptırılan sanığın cezası Yargıtay tarafından bozuldu.


Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan 15 yıl 10 ay hapse çarptırılan Temel Öztürk'ün (27) cezası Yargıtay tarafından az olduğu gerekçesiyle bozuldu. 1 milyon lira yüzünden katil olan Öztürk, bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Öztürk, "Fatih benim samimi arkadaşımdı. Olay günü şoförlük yaptığım durakta Fatih'in ağabeyi olan Yüksel Yazar benden 1 milyon lira kahyalık ücreti istedi. Ben de yanımda olmadığını daha sonra vereceğimi söyledim. Tartışmaya başladık. Ben olay büyümesin diye oradan uzaklaştım. Bir müddet sonra Yüksel bana sandalye ile saldırdı. Ben de korkutmak için yanımda bulunan rahmetli dedemden kalma silahı çıkartarak ateş ettim. Üzerime çullanıp silahı almaya çalıştılar. Bu sırada silah ateş alınca Fatih Yazar yaralanmış. Onun orada olduğunu bile hatırlamıyorum" dedi.


Duruşmaya müşteki olarak katılan Saffet Yazar ise, sanığın cezalandırılmasını istedi.


Savcı, sanığın hem "adam öldürmek", hem de "öldürmeye teşebbüs" suçlarından cezalandırılmasını isterken, sanık avukatı ise esas hakkında savunma yapabilmek için süre talebinde bulundu. Duruşma karar için ertelendi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER