Yaşam
  • 16.10.2005 07:03

YATAKTAKİ ÇIPLAK SARIŞIN VE MALİYECİ!..

ŞÜKRÜ KIZILOT'UN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

Yataktaki çıplak sarışın ve maliyeci


VERGİ incelemesi yapmak için, kapısını çilingire açtırarak girdiği evin yatak odasında, çok güzel bir sarışını yatarken gören ve yorganı çektiğinde de güzel sarışının çırılçıplak olduğunu fark eden maliyeci, sizce ne yapar?


İsterseniz, hayal gücünüzü fazla zorlamadan, yaşanmış olayı ve ne yaptığını anlatalım.

YATAKTAKİ SARIŞIN

Büyük bir vergi kaçakçılığını ortaya çıkarmak isteyen vergi inceleme elemanı, belgeleri ele geçirmek için, adamın evine ani bir baskınla girip, ‘aramalı vergi incelemesi’ yapmaya karar verir. Savcılığa başvurup, gerekli izni aldıktan sonra, operasyonu başlatır.

Zili birkaç kez çalmasına rağmen, kapı açılmayınca, beraberinde getirdiği çilingire kapıyı açtırarak eve girer.

İçeride kimsenin olmadığını görünce, odaları tek tek dolaşır. Yatak odasına girdiğinde, saçları yatağın üzerine dağılmış vaziyette, sarışın bir güzelin uyuduğunu fark eder. Onu uyandırarak kendini tanıtır. Ardından;

- Hanımefendi vergi incelemesi nedeniyle, burada arama yapacağım. Yataktan kalkar mısınız?

- Hayır... Kalkmıyorum. Lütfen çıkın dışarı, bu evi de hemen terk edin.

Beklemediği tepki karşısında şaşıran maliyeci ‘Yataktan kalkar mısınız siz’ diyerek, yorganı çeker atar. O da ne? Sarışın güzel yatakta çırılçıplaktır!..

Bir an ne diyeceğini şaşır sonra diğer odadaki polisleri çağırarak, kadını dışarı çıkarmalarını ister. Ardından, diğer görevlilerle birlikte arama faaliyetine başlar. Yatağın altında ve dolapta buldukları vergi kaçakçılığı ile ilgili belgeleri ve defterleri, torbalara doldururlar.

RÜŞVET TEKLİFİ

Yapılan inceleme sonucu, büyük bir vergi kaçağı bulunur. İfadesine başvurulan mükellef, maliyeciye yaklaşır ve bu olayı kapatması için kendisine büyük bir ödeme yapabileceğini söyler. Maliyeci, adamı tersler ve tutanağı imzalatır.

Ardından, kesilen vergi ve cezalar, adama gönderilir.

DAHA ÇOK BEKLERSİN

Aradan 5-6 ay geçer. Maliyeci bir tiyatroda, bilet kuyruğundadır. O sırada yanında beliren incelediği adamı ve yanındaki sevgilisini fark eder. Adam, maliyecinin kulağına eğilerek;

‘Sen daha çoook kuyruklarda beklersin’ der ve tiyatronun özel locasına doğru yönelir.

Olayımızın kahramanı, o dönemin hızlı ve başarılı maliyecisi, daha sonra Merkez Bankası Başkanı, Gümrük Bakanı ve öğretim üyesi olan Prof. Dr. Cafer Tayyar Sadıklar idi... Önceki gün bu anısını, yorganı nasıl kaldırdığını da anlatırken, gevrek bir kahkaha atmayı da ihmal etmiyordu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER