Medya
  • 16.9.2006 11:11

YAZARLARIN TARTIŞMASI KÜFÜRLEŞMEYE DÖNDÜ!..

Radikal Gazetesi

       İki İslamcı Ahmet Hakan ve Ahmet Taşgetiren'i birbirlerine düşüren 'yavşak' polemiğine, Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç ile Vakit gazetesi yazarı Hasan Karakaya da dahil oldu.
      Hürriyet gazetesi yazarı Hakan'ın, İsmailağa Camii'ndeki cinayet ve linç olayının ardından, tarikatlarla ilgili yazılarına kızan Taşgetiren, 'www.sonsaniye.net' adlı haber sitesinde, isim belirtmeden Hakan'ı eleştirip 'Yavşak' ifadesini kullanmıştı. Hakan, önceki günkü Hürriyet'te, 'Yavşak'ı Taşgetiren'e iade etmiş, Bulaç'ı da paylamıştı. Taşgetiren'in yanıtı aynı gün web sitesinde, yazısında Hakan'ın adını hiç anmadığını belirterek, 'O resmi neden sahiplendin' diye sordu, "Sütununda her gün çamur var" dedi.
     
     'Numara çekmesin'
      Hakan, Taşgetiren'in sorusuna dün, 'İşte yavşaklık böyle bir şey' diyerek yanıt verdi: "Diyor ki: 'Ben isim vermedim ki? Hakan niye üzerine alındı?' Güya kurnaz, ağır abi. Oysa yavşaklık işte tam da böyle bir şey: Hedefi açık yazı yazarsın, muhatabın sana gereken cevabı verince de, 'Ben isim vermemiştim ki? Neden üzerine alındı?' falan diye 'salağa yatıp' çocukça numaralar çekersin. Oysa beklediğimiz, muhatabımızın yaşından başından utanmasıdır. Sanki 20'li yaşlarda gençlik dergilerinde 'mavra' yapan bir yeniyetmeyle karşı karşıyayız. Biraz mert olur değil mi? Mertçe 'Ben sana yavşak dedim arkadaş' der. En azından bunu yapacak kadar cesur olur." Hakan, kendisini 'deşifdetörlük'le suçlayan Bulaç'a da veriştirdi. Ona göre, geçimini 'deşifretörlük'le kazansaydı, sadece Bulaç'ın kişisel durumuyla ilgili birkaç noktayı deşifre etmekle yetinirdi: "Bulaç dua etsin ki, mizahi yazılar yazıyorum. Ciddiye alıp 'Bulaç'ın düşünce haritası'nı ciddi şekilde irdelemeye kalksam, nasıl bir fırdöndülükle karşılaşılacağımı en başta kendisi bilir. O, Bulaç değil mi, 28 Şubat'a kadar 'İslam devrimcisi' olup, 28 Şubat'ta düdük çalınca 'İslam demokratlığı'na geçiş yapan."
     
     Sola şirin görünmek için
      Taşgetiren ve Bulaç'ın Ahmet Hakan'a açtığı cepheye dün bu kez Vakit gazetesi yazarı Hasan Karakaya, katıldı. Hasan Karakaya'ya göre, 'dünü unutan adamın yarını olmaz'dı ve ne oldum delisi birinin yarın ne olacağı bilinmez'di: "Dün Müslümanlarla haşir neşir olan bir insan bugün solcularla faşır foşur oluyorsa ortada bir ilke, etik ve kimlik sorunu var demektir. Ah, o solculara şirin görünme saplantısı yok mu, işte bu havalar mahvediyor Hakan'ı."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:32

İLGİLİ HABERLER